17.6.2016. 12:22
0
"Nemam nikakav privatni problem sa Bakirom Izetbegovićem, nije bilo razgovora s njim pet ili šest mjeseci"
Za Source.ba portal je govorio Senad Šepić, zastupnik Stranke demokratske akcije u Parlamentarnoj skupštini BiH.

U prvom dijelu intervjua je bilo govora o pismu kojeg su Salko Sokolović, Senad Šepić i Šemsudin Mehmedović poslali predsjedniku stranke, Bakiru Izetbegoviću, te odgovoru kojeg su dobili od njega.

Bilo je govora o tome šta je spomenuta trojka tražila od svog predsjednika, te kakav su odgovor dobili od Izetbegovića.

Također smo razgovarali o budućnost SDA, te očekivanjima nakon sklapanja koalicije SDA/SBB na Lokalnim izborima na jesen. Također je bilo govora o potencijalnim strujama u Stranci demokratske akcije.

Senad Šepić je rođen prije 39 godina u Cazinu. Član je stranke SDA od 1995. godine. Šepić je od 2002. godine bio poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH u dva mandata, a drugi mandat je prekinuo 2007. godine jer je imenovan za zamjenika ministra civilnih poslova BiH.

Za poslanika Predstavničkog doma PSBiH izabran je na Općim izborima 2010. godine. Međutim, kako je novi saziv Vijeća ministara potvrđen tek početkom 2012. godine, Šepić je do tada produžio mandat na mjestu zamjenika ministra civilnih poslova, pa je mjesto u državnom Parlamentu zauzeo tek u 2012. godini. Na Općim izborima 2014. ponovo je osvojio mandat u državnom Parlamentu.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.