28.7.2016. 18:25
1
Sarajlija koji je kuhao za Cristiana Ronalda, Angelinu Jolie i Brada Pitta: Ronaldo je jedan normalan i jako dobar momak
Nermin Hodžić, sarajevski kuhar i predsjednik Udruženja kuhara BiH, obišao je gotovo cijelu Planetu kuhajući po restoranima i hotelima.

Početkom devedesetih je upisao ugostiteljsku školu, a onda je počela njegova zanimljiva životna priča.

Već smo spomenuli da je Nermin posjetio brojna mjesta na svijetu, a čak je i četiri godine bio stanovnika Sao Paola, gdje je naučio portugalski jezik i brojne tajne brazilsko-portugalske kuhinje.

A kao i sa ostalim zanimanjima u našoj zemlji, kuhari također puno bolje uslove pronađu izvan BiH. Nermin je bio dio fudbalske reprezentacije BiH koja se po prvi put plasirala na jedno veliko takmičenje. Tako su mediji u Brazilu za Nermina Hodžića pisali da je Lionel Messi među ostalim kuharima koji su spremali jela za svoje nacionalne timove.

Jedno od posebnih iskustava za Nermina je to što je kuhao i za portugalsku reprezentaciju, te je imao priliku da se druži sa Cristianom Ronaldom. A osim Ronalda i aktuelnih prvaka Evrope, Nermin je kuhao i za brojne poznate ličnosti poput Angeline Jolie, Brada Pitta, Kevina Spaceyja, Joa Bidena i dr.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Emir Preljević

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.