17.8.2016. 15:22
Postupak "čišćenja od otrova" koji je sve popularniji u svijetu: Source.ba ekipa napravila ono što su napravili i brojni olimpijci
Prije nekoliko dana u javnosti se pojavila informacija kako su brojni američki olimpijci na svom tijelu izvršili tzv. hidžamu, postupak koji je veoma popularan i kod nas u BiH, a koji datira još iz šestog stoljeća.

Tako smo razgovarali sa dr. Merimom Omerhodžićem, inače specijalistom neurohirurgom koji je certificiran za liječenje tradicionalnom metodom puštanja krvi, hidžamom.

Iako sama hidžama, kao što smo već rekli, potiče iz šestog vijeka, ona je veoma popularna i danas, u 21. vijeku.

Hidžama je veoma popularna i među sportistima, a tome svjedoče fotografije američkih olimpijaca sa borilišta u Rio de Janeiru.

Za one koji se odluče da po prvi put urade hidžamu, doktora smo upitali da li postoje neki uvjeti koji moraju biti ispunjeni prije početka samog postupka hidžame. A kako bismo vam približili o čemu se radi, naša ekipa je uradila hidžamu.

Nakon postupka kojeg smo i sami obavili, a koji zaista nije bolan, možda biste i vi trebali probati sa postupkom hidžame kako biste izbacili sve otrove i otpad koji se nalaze u vašem organizmu.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović


SOURCE PRIČE