24.9.2016. 15:23
8
"Čitao sam negativne komentare o sebi, osjećao sam se ružno. Oni koji komentarišu imaju pravo na to, ali je nekad to previše"
Za Source.ba portal danas je govorio najbolji bh. teniser Damir Džumhur. U prvom dijelu razgovora dotakli smo se velikog uspjeha Davis Cup reprezentacije BiH i plasmana u Prvu grupu EA zone, gdje ćemo igrati protiv Poljaka.

Bilo je razgovora o sezoni koja se bliži kraju, kao i Damirovoj motivaciji protiv najboljih tenisera današnjice.

Razgovarali smo o nastupu na Olimpijskim igrama u Brazilu i ispadanju u prvom kolu od Dudija Sele, kao i incidentu koji je obilježio taj meč kada su izraelski navijači vrijeđali Džumhura.

Na kraju smo se dotakli negativnih komentara koji su upućeni našem najboljem teniseru nakon gotovo svakog njegovog poraza i neuspjeha.

Damir Džumhur je rođen u Sarajevu prije 24 godine. Njegova profesionalna karijera je počela 2011. godine. Igrao je treće kolo Australian Opena i Roland Garrosa, kao i drugo kolo Wimbledona i US Opena, što su mu najbolji rezultati na Grand Slam turnirima. Najbolji renking karijere imao je u maju ove godine kada je bio 71. teniser na svijetu. Do kraja ove sezone bi trebao učestvovati na još šest turnira.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Haris Ahbabović

8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.