27.10.2016. 13:19
6
Svaki peti muškarac, koji se testira u Sarajevu, nije otac svog djeteta: Veoma nezrelo stupamo u intimne veze i veoma nezrelo biramo partnere
Za Source.ba portal je danas govorila dr. Jasna Bajraktarević, poznati psiholog. Tema razgovora je bio podatak da svaki peti muškarac, koji se odlučuje na testiranje, nije otac svoga djeteta.

Spomenuti podaci važe za Sarajevo, ali je slično i sa regionom. U Srbiji su te brojke i lošije, s obzirom da svaki treći muškarac, koji se odluči na testiranje, nije otac svog djeteta. U pitanju su podaci Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu i Zavoda za sudsku medicinu u Banjoj Luci.

Tokom razgovora sa dr. Bajraktarević smo razgovarali o onome što dovodi do toga da ljudi pregaze svoje moralne principe i pitanje časti, pa se odluče na preljubu i varanje svog bračnog partnera.

Bilo je govora o tome kako pristupiti rješavanju tog problema, te šta je potrebno učiniti kako do toga uopće ne bi došlo.

Dr. Jasna Bajraktarević je rođena 1970. godine. Završila je Filozofski fakultet u Novom Sadu. Doktorirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 2001. godine. Poznati je i svjetski priznati psiholog. Trenutno radi kao profesorica na nekoliko fakulteta, te radi u svojoj privatnoj ordinaciji. Autorica je nekoliko knjiga.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Haris Ahbabović

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.