7.11.2016. 11:02
0
"Đokovićeve izjave su zagolicale maštu svima. Jedan od omiljenijih argumenata svima je to što Novak ne jede meso"
Nakon dugo vremena, Novak Đoković više nije broj jedan na ATP listi, a tu poziciju od njega je prije nekoliko dana preuzeo Britanac Andy Murray.

Novak Đoković je na tronu bio 122 uzastopne sedmice, dok je Murrayju ovo prvi put da se u svojoj karijeri nalazi na prvoj poziciji ATP liste. Britancu to nikada ranije nije pošlo za rukom, uprkos tome što je osvajao Grand Slam turnire i što je imao odlične rezultate. Uvijek se našao neko ko bi imao bolje rezultate.

Andy Murray je tako postao prvi Britanac koji je broj jedan otkako je uveden sistem bodovanja, a koji datira od 1973. godine. 

Sa druge strane, Đoković ima dobru priliku da i 2016. godinu ipak okonča na broju jedan. Sve što je potrebno da učiniti je to da osvoji završni Masters u Londonu. U tom slučaju, Nole bi izjednačio rekord Rogera Federera koji je pet godina u svojoj karijeri okončao kao najbolji teniser na Planeti.

O razlozima pada u igri Novaka Đokovića danas smo razgovarali sa čovjekom koji ga veoma dobro poznaje i koji ga dugo vremena prati, Nebojšom Viškovićem, inače sportskim komentatorom na televiziji Sport Klub.

Višković je govorio o mogućim razlozima pada u Novakovoj igri, kao i određenim teorijama zavjera kojima se bave novinari, prije svega, u Srbiji. Bilo je govora o igrama Andyja Murrayja, kao i o tome šta nas očekuje u budućnosti, te da li se Roger Federer i Rafael Nadal mogu vratiti na puteve stare slave. Na kraju je bilo govora i o sezoni najboljeg bh. tenisera, Damira Džumhura.

U nastavku možete poslušati cijeli razgovor sa Nebojšom Viškovićem, sportskim komentatorom na televiziji Sport Klub iz Srbije.

Novinar: Haris Ahbabović
Montaža: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.