14.11.2016. 14:18
7
"Prema nama se uz povike 'Srbija' zaletjelo 50-ak grčkih i srpskih navijača, tukli su koga su stigli, čak i grčke navijače"
Index.hr
Telegraf.rs
Blic.rs
Kurir.rs
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da pobijedi Grčku u Pireju, uprkos tome što smo vodili sa 0:1 do 95. minute utakmice.

Naša reprezentacija je povela autogolom Karnezisa, nakon slobodnog udarca kojeg je izveo Miralem Pjanić. U petoj minuti sudijske nadoknade Grci su preko Tzavellasa izborili remi, što im je sada dovoljno da budu ispred nas na tabeli, barem do marta naredne godine.

Zanimljiva su bila pisanja regionalnih medija povodom sinoćnje utakmice. Beogradski Kurir je tako napisao:

"Grci okačili transparent "Nož, žica, Srebrenica", Srbin iz Bosne im prijeti pred revanš", naslov je jednog članka na Kuriru. 

"Gosti su najviše bili šokirani transparentom koji su domaći navijači okačili iza gola golmana Asmira Begovića sa porukom 'Nož, žica, Srebrenica'. Bosanci su ljuti jer su Grci i na nekoliko mjesta na tribinama istakli srpske zastave. Do incidenta je došlo i u 32. minuti poslije gola Miralema Pjanića, kada su gostujući navijači zapalili baklje i njima gađali domaće pristalice"
, piše beogradski Kurir.

"Po završetku utakmice bosanski reprezentativci su redom izjavljivali kako jedva čekaju revanš, a jasnu poruku Grcima je uputio Srbin iz reprezentacije Bosne i Hercegovine Ognjen Vraneš: 'U Zenici pakao. Vidimo se'", napisao je Kurir.

Još jedan beogradski list, Blic, piše:

"BiH odigrala neriješeno u Grčkoj: Tzavellas u 95. minuti oduzeo Zmajevima pobjedu", napisao je Blic.

Blic je također prenio informaciju da su trojica navijača BiH pretučeni pred sami početak utakmice ispred stadiona Karaiskakis.

"Uoči početka kvalifikacionog duela Grčke i BiH, grupa najvatrenijih domaćih navijača na stadionu Georgios Karaiskakis u Atini pokušala je probiti policijski kordon kako bi se obračunala sa navijačima BiH", napisao je Blic.

Ipak, ono što je posebno zanimljivo kada je u pitanju Blic, sve vijesti o našoj reprezentaciji su stavljene u rubriku "Vijesti - Republika Srpska".

O sinoćnjoj utakmici Grčke i BiH pisao je i beogradski Telegraf.

"Utakmica u Atini između Grčke i Bosne obilovala je skandalima prije, a naročito tokom meča. Viđena je tuča na tribinama među navijačima, a sukob se prenio i na teren među igračima, a sve je kulminiralo u završnici kada je Džeko skinuo šorc fudbaleru Grčke, a zatim dobio crveni karton, pa flašu u glavu sa tribina, poslije čega mu je glava bila oblivena krvlju", napisao je Telegraf.

"Sjenku na utakmicu bacio je i skandalozan transparent 'Nož, žica, Srebrenica'. Zbog vatrenog dočeka, Bosanci poručuju da jedva čekaju revanš, a među njima je i Ognjen Vranješ, koji je samo kratko poručio: 'U Zenici pakao. Vidimo se', napisao je Vranješ uz timsku fotografiju iz Atine", napisao je beogradski Telegraf.

Mnogo žešći, kada su u pitanju regionalni mediji, bio je hrvatski Index.hr. Na ovom portalu stoji:

"Četnička orgijanja na tribinama Pireja: Do kada će ih UEFA i FIFA tolerisati. Grčki Pirej postao je poligon za nesmetano iživljavanje srpskih huligana nad navijačima neprijateljskih klubova i reprezentacija", napisao je Index.hr.

Index se prisjeća pakla kroz kojeg su prošli brojni hrvatski navijači tokom gostovanja hrvatske reprezentacije i hrvatskih klubova u Grčkoj.

"Prema nama se uz povike 'Srbija' zaletjelo 50-ak grčkih i srpskih navijača, koji su nas prije toga s etaže iznad nas gađali stolicama. Čuvala su nas dva policajca koji su ubrzo pobjegli. Tek nakon nekoliko minuta došlo je 20-ak policajaca, koji su nam vikali 'Brišite' i 'Sklidajte hrvatske dresove'. Tada su do nas došli huligani, koji su tukli koga su stigli, čak i grčke navijače koji su mirno pored nas sjedili u kafiću. Spasili smo se u zadnji tren bijegom u taksijima. Javljali su nam se i hrvatski navijači, koji su u boksu na sjeveroistočnom dijelu Karaiskakisa bili izloženi stalnim provokacijama, ali i napadima Grka i Srba na praktički istoj tribini", prenosi Index.hr pakao kojeg su hrvatski navijači preživjeli na Karaiskakisu.

O utakmici Grčke i BiH na Karaiskakisu pisao je i hrvatski Jutarnji list. Oni su nakon utakmice napisali sljedeće:

"Opći haos i tučnjava u Atini: Džeko 'izbio' protivnika iz hlača, navijači mu razbili glavu: 'Jedva ih čekam u Zenici'", napisao je Jutarnji list.

"Osim pogodaka važno je izdvojiti i jedan zanimljiv detalj petanestak minuta prije kraja utakmice kada prilikom jednog naguravanja Papadopoulos složio Džeku na zemlju. Bh. reprezentativac je potom potpuno izgubio živce što je rezultiralo skidanjem hlača. U čitavom metežu, Džeki je razbijena i glava predmetom koji je u jednom trenutku doletio s tribina. Valja napomenuti kako su i Džeko i Papadopoulos ranije zavšili utakmicu obzirom da ih je sudac 'nagradio' crvenim kartonom za show kojeg su priredili u Ateni", napisao je Jutarnji list.

Kada su u pitanju grčki mediji, Kostas Nikolakopoulos je za grčku Gazzettu napisao sljedeće:

"Vrlo dobro smo igrali, ali ne vidim način kako ćemo se kvalifikovati na SP. Bosanci su imali više prilika, ali imali smo i mi svoje prilike. Na kraju kada sve saberemo, Bosanci su bili bolji, ali su Grci imali više karaktera i igrali do kraja. Skibbeova reprezentacija malo podsjeća na one koje su vodili Rehhagel ili Santos. I sve da odigramo dobro do kraja, pa da odigramo i neriješeno u Zenici protiv BiH, ne vidim kako bi mogli do prvog mjesta. Belgija će, što je logično, uzeti prvo mjesto u grupi, a mi imamo šanse za drugo mjesto. Jučer nam je igrala samo pobjeda za prvo mjesto. Ipak, iskreno ne vidim kako ćemo završiti i ispred BiH. Jedino da odemo u Zenicu i pobijedimo ih tamo", napisao je Nikolakopoulos.

Portal 24sport.gr je nakon utakmice napisao sljedeće:

"Tzavellas je postigao prekrasan gol u 95. minuti i naš tim se tako iskupio. Zadržali smo tri boda prednosti u odnosu na Bosnu i još uvijek smo u igri za SP", napisao je portal 24sport.gr.

Portal Contra.gr je napisao sljedeće:

"Miralem Pjanić je postigao lijep gol iz slobodnog udarca koji je pripisan Karnezisu. Pred sami kraj utakmice naš tim se iskupio preko Tzavellasa koji je postigao odličan gol", napisao je ovaj portal.

Revanš meč protiv Grčke će se odigrati 9. juna na stadionu Bilino polje. Prije toga, krajem marta ćemo igrati protiv Gibraltara također u Zenici.

Novinar: Haris Ahbabović


7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.