24.12.2016. 17:40
21
Par-nepar od sutra u Sarajevu: Ko se ne pridržava ove odluke, kazne se kreću od 500 pa do 5.000 KM
Operativni štab Vlade Kantona Sarajevo održao je danas sastanak na kojem je donesena odluka o proglašenju epizode uzbune zbog alarmantnog zagađenja zraka u Sarajevu.

Tako od sutra na snagu stupa zabrana za vozila sa parnim brojevima registracija, dok dan nakon toga ista zabrana važi za vozila sa neparnim brojevima.

Ministar prostornog uređenja KS, Čedomir Lukić, je rekao da je donesena odluka o sistemu vožnje po principu par-nepar, a po kojoj sutra od 07:00 sati pa do ponoći ulicama Sarajeva saobraćaju samo automobili čiji je zadnji broj na tablicama neparan.

Večeras je za Source.ba portal o ovoj odluci govorio upravo Čedomir Lukić, pa u nastavku možete poslušati šta je rekao za naš portal.

Podsjećanja radi, vozila čije se registracije završavaju parnim brojevima moći će saobraćati od ponoći, odnosno od  ponedjeljka pa do ponoći na utorak.

Lukića smo upitali da li će ova odluka pogoditi vozače čiji su automobili iznad standarda, te da li je ovo nepravedno prema njima.

"Već smo uveli sistem da automobili ispod EURO 3 standarda ne mogu voziti, ali nam to nije donijelo nikakve rezultate, pa smo posegnuli za ovom mjerom", rekao je Lukić za Source.ba portal.

Ta zabrana se ne odnosi se na vozila policije, Ministarstva odbrane, javnog gradskog prijevoza,  hitne, vatrogasaca, komunalnih preduzeća, vozila inspekcije, te vozila sa diplomatskim tablicama.

Novinar: Haris Ahbabović
21
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.