2.1.2017. 10:25
34
'ta će Hadžija!
FOTO: Dnevni Avaz
Mnogo polemike u proteklom periodu se vodilo zbog koncerta Dine Merlina, najveće bh. muzičke zvijezde, tokom novogodišnje noći u Sarajevu.

Da se razumijemo, Dinu Merlina isključivo gledam kao najveću muzičku zvijezdu u BiH. Ne zanima me koliko ima novca, da li daje sadaku, s kim pije kafu, da li je jutros jeo puru ili kavijar, koliko ima/da li ima oraha po džepovima, pjeva li u Sarajevu, Beogradu, Trogiru ili Istanbulu. 

Lokalni dušebrižnici, hejteri, samoprozvani dobročinitelji i javni udjeljitelji sadake, mahalaši koji su sebi uzeli za pravo da se igraju kiramen-katibin meleka i egoistična sitnjarija su osuli drvlje i kamenje po najvećoj bh. muzičkoj zvijezdi. Čovjeku koji je platio ubjedljivo najviše poreza ovoj zemlji. Mnogo više od onih koji od iste uzimaju i šakom i lopatom, a za koje ne krešte ni babe ni tarabe.

Svi gore spomenuti su nakon novogodišnje noći i koncerta na Trgu Bosne i Hercegovine resetovani na fabričke postavke. 

Treba pohvaliti i odličnu organizaciju, ko god da je bio zadužen za nju i kojom god da je bojom obojen. Dok su evropski gradovi bili "okupani" policijom zbog straha od terorističkih napada i dok su teroristi sijali strah po ulicama Istanbula, na koncertu Dine Merlina nije pukla ni petarda, iako je bilo prisutno 100.000 ljudi. To je ta radikalna sredina kako nedavno poručiše komšije sa Zapada.

Sarajevo je tokom novogodišnje noći bilo centar Evrope. Sarajevo je svima bilo centar Evrope, samo ne Bosancima, Sarajlijama, ljudima iz ostalih gradova BiH, ljubomornim individuama koje ne trpe uspjeh drugog. Takvi smo ti mi, Bosanci.

Imaš Sarajliju/Bosanca koji nije došao na koncert Dine Merlina jer je Dino š****. Imaš Sarajliju/Bosanca koji nije došao na koncert Dine Merlina jer je Sarajevo uvelo Šerijat. Isti taj Šerijat su, primjera radi, uveli svi gradovi Evrope (zabrana točenja alkohola). Imaš Sarajliju/Bosanca koji nije došao na koncert Dine Merlina, a kada ga pitaju zašto to nije uradio njegov odgovor je "zato".

Imaš Sarajliju/Bosanca koji nije došao na koncert Dine Merlina jer su na istom bili samo "šabani". Imaš Sarajliju/Bosanca koji nije došao na koncert Dine Merlina jer je Dino plagijator. Imaš Sarajliju/Bosanca koji nije došao na koncert Dine Merlina jer je Dino pohlepno uzeo 200.000 maraka i nije ih dao siromašnim. Imaš Sarajliju/Bosanca koji nije došao na koncert Dine Merlina jer Dino to nije zaslužio. Imaš Sarajliju/Bosanca koji je u inat Dini Novu godinu dočekao u Zagrebu ili Beogradu.

Imaš Sarajliju/Bosanca koji nije došao na koncert Dine Merlina jer je Dino pjevao u Beogradu. Imaš Sarajliju/Bosanca koji nije došao na koncert Dine Merlina zbog njegovog koncerta u Beogradu, iako on danonoćno sluša Arkanovu Cecu. Imaš Sarajliju/Bosanca koji nije došao na koncert Dine Merlina jer tvrdi kako Dino nije zvijezda. Imaš Sarajliju/Bosanca koji kaže: "ta će Dino".

Imaš Sarajliju/Bosanca koji tvrdi da je Dino lokalni papak koji se ne zna hljeba najesti. Imaš Sarajliju/Bosanca koji piše po Facebooku kako ne razumije zbog čega bi Dino Merlin trebao biti toliko bitan. Imaš Sarajliju/Bosanca koji blati ime Dine Merlina samo radi lične promocije i sitnih duša koje tretira kao fanove.

Imaš Sarajliju/Bosanca koji ne shvata da je Dino Merlin brend i da su mnogi razumjeli Sarajevo kao grad mira. Imaš Sarajliju/Bosanca koji mrzi sve što ima veze sa Dinom Merlinom. Imaš Sarajliju/Bosanca koji mrze sve što nije on. Imaš Sarajliju/Bosanca koji mrzi sam sebe.

Imaš Sarajliju/Bosanca kojem će zasmetati i ovaj moj tekst, pa će reći: "Šta ti pišeš, papak jedan". Imaš Sarajliju/Bosanca koji će se pronaći u ovome, ali će svejedno zalajati. Imaš Sarajliju/Bosanca koji je rođen da određuje ko će kome/kada davati i udjeljivati. Imaš Sarajliju/Bosanca koji kaže kako ne bi bio pohlepan kao Dino, ali bi za marku brata rođenog izdao. Imaš Sarajliju/Bosanca koji će uvijek sve hejtati, jer mu je to zrak koji udiše.

Imaš Sarajliju/Bosanca koji ne zaslužuje da živi u gradu u kojem živi brend kakav je Dino Merlin. Imaš Sarajliju/Bosanca koji mrze Sarajevo. Imaš Sarajliju/Bosanca koji mrze sve što ima veze sa Bosnom i Hercegovinom.

Nas 100.000 papaka smo uživali na Trgu Bosne i Hercegovine, a vaše sujetno-malokočijaške tastature neka se i dalje puše u dimu vaše vlastite ljubomore. Iste one ljubomore koja se puši iz glava nekih sa Istoka i Zapada, koji ne mogu da shvate da na koncertu Dine Merlina zajedno pjevaju i Dženana, i Marko, i Davor.

Huk 100.000 ljudi na Trgu BiH. Neprocjenjivo. Kao da nisi u Bosni. Kao da si na drugoj Planeti. Ne vjeruješ. Zaboraviš na trenutak sve. I da nemaš posao, i da nemaš platu, i da nemaš za kiriju, i da nemaš za plin. I da u Sarajevu nema vode. I da je zrak zagađen. I je li ti automobil par ili nepar. Na trenutak ti se fućka za sve. Samo osjećaš ponos i kontaš: "Je li ovo moguće u mom gradu?"

Ovdje me znaju svi. Kuće i mostovi. I klinci iz ulice. Ovdje sam Romeo i Medžnun. 'ta će Hadžija.

Novinar: Haris Ahbabović


34
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.