27.3.2017. 14:59
0
Dobro nam došao Dule: Moguće je to da je i bolest bila jedan od razloga da se posveti ovakvoj obavezi, koja je manje stresna i intenzivna
Duško Vujošević je novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlučeno je danas na vanrednom sastanku Upravnog odbora KSBiH.

Ovu informaciju je za Source.ba portal potvrdio i Dubravko Barbarić, generalni sekretar KSBiH.

"Informacija jeste tačna. Novinari su brzi i imaju dobre izvore. Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH je odlučio. Duško Vujošević je novi selektor BiH", rekao je kratko za naš portal Dubravko Barbarić.

"Razgovarali smo sa Duškom već ranije. S njim su razgovarali direktor reprezentacije, Sejo Bukva i ja. Većina nas je bila uključena u te razgovore", ističe Barbarić.

Maksimalno će se posvetiti reprezentaciji BiH

Duško Vujošević je košarkaški trener već punih 30 godina. U svojoj bogatoj karijeri je vodio klubove kao što su Partizan, Oximesa, Crvena zvezda, Brescia, Olimpia Pistoia, Pesaro, Radnički Beograd i CSKA iz Moksve. Od 2015. godine je trener francuskog Limogesa.

"Nama se dopalo to što je kao trener odlučio da iskoristi perspektivu koju mi imamo i da radi na duže staze, te da se maksimalno posveti reprezentaciji. To je danas malo teško dobiti, jer su treneri uglavnom posvećeni radu u klubovima. Duško Vujošević je neko ko će ispuniti taj cilj i ko će se posvetiti reprezentaciji BiH. U naredne dvije tri-sedmice će biti zvanično predstavljen", rekao je generalni sekretar KSBiH.

Problemi sa bubrezima

Duško Vujošević u posljednje vrijeme ima problema sa zdravljem, s obzirom da ima problema sa bubrezima.

"Moguće je da je i to bio jedan od razloga da se posveti ovakvoj obavezi, koja je manje stresna i intenzivna u odnosu na rad u klubu. Strast je na onom istom nivou, to smo mogli osjetiti. Strast i znanje je ono što nam sada u ovom trenutku treba", poručio je na kraju razgovora za naš portal Dubravko Barbarić.

Duško Vujošević je rođen 1958. godine u Podgorici. U trenerskoj karijeri je osvojio brojne nagrade. Tokom 2009. godine je proglašen za najboljeg trenera u Euroligi. Osvojio je brojna domaća i regionalna takmičenja.

Podsjećanja radi, naš nacionalni tim od 2. do 19. augusta očekuje nastup u predkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci. BiH se nalazi u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom.

Novinar: Haris Ahbabović


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.