23.4.2017. 14:59
6
"Nemam nijednu ogrebotinu na svom tijelu, iako sam izgubio. Već sutra bih mogao ponovo da se borim"
Mladen Brestovac, borac iz Hrvatske, sinoć je pobijedio u Ljubljani našeg najboljeg K-1 borca, Dževada Poturka, u sklopu FFC 29.

Mladen Brestovac je za meč protiv Poturka odabrao taktiku kontrolisanja meča udarcima nogama. Poturak je to dobro blokirao kroz prvu rundu, međutim dojam je kako je Brestovac na taj način sve više uništao taj obrambeni štit svog protivnika. 

Slično se nastavilo i u drugoj rundi, a jedina je razlika što je u ove tri minute Poturak uspio pronaći prostor za jedan aperkat, koji je ostavio dojam uzdrmanog Brestovca. 

Bh. Machine se nastavio hrabro boriti, no Brestovac se pokazao kao dobar tehničar za iskusnog i borbenog Sarajliju. Poturak je do samog kraja pokušavao, no nije došao u priliku da pobijedi Hrvata.

Danas je za Source.ba portal svoje viđenje sinoćnje borbe podijelio upravo Dževad Poturak, koji je s nama razgovarao u trenutku kada je ulazio u BiH. U nastavku poslušajte šta je za naš portal rekao Bh. Machine.

Razgovarao: Haris Ahbabović

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.