12.6.2017. 14:24
9
"Nikada ne mogu oprostiti Dini Begiću jer me nije zvao. Nije isključeno da bi mogli stići ove Grke, je*** im ja mater"
FOTO: sdna.gr
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da pobijedi Grčku u sklopu kvalifikacija za SP koje će se naredne godine održati u Rusiji.

Osim toga što smo upisali samo jedan bod protiv velikih rivala za drugo mjesto u grupi, naša reprezentacija sada ima umanjene šanse da se plasira na SP, s obzirom da više ne ovisimo sami o sebi, nego ovisimo i o rezultatima selekcije Grčke.

Četiri pobjede u četiri utakmice jedini način

Za Source.ba portal povodom utakmice sa Grcima u Zenici su govorili nekadašnji selektori BiH, Miroslav Ćiro Blažević i Faruk Hadžibegić.

"Bio sam veliki optimist kada je u pitanju ta utakmica. Sada se situacija dobro zakomplikovala. Teoretske šanse i dalje posjedujemo, a dok god ih imamo treba se nadati i pokušati ih iskoristiti. Ne znam da li sam ja u nekim iluzijama, ali ako nismo pobijedili Grke kod kuće, što je bilo presudno, onda tu nešto ne štima. Žao mi je da smo sada u neprilici, jer je bilo sve otvoreno. Trebalo je samo da pobijedimo Grke, sve bi nam tada išlo u prilog. Nije normalno da jedna tako talentovana ekipa ne bude na Mundijalu. Ne treba totalno gubiti nadu, ima još utakmica, možda nam se malo i posreći. Nije još isključeno da bi mogli stići ove Grke, je** im ja mater", rekao je na početku razgovora za Source.ba portal Ćiro Blažević.

"Ovo je rezultat koji je, ipak, mimo očekivanja. Svi smo očekivali i željeli smo pobjedu. Mislim da reprezentacija nije odigrala na svom nivou, ali je to tako u fudbalu. Ovo razočarenje i strah bi trebali potisnuti u stranu kako bi pobijedili četiri naredne utakmice, računajući i Belgiju i nadati se da Grčka neće napraviti isto kao i mi. Jedino bi tako mogli u baraž. Teško će biti protiv Belgije, ali nemamo izbora. Ne možemo sjesti i plakati šta ćemo, jednostavno ih moramo pobijediti. Oni su dobra ekipa, i mi smo dobra ekipa, a igramo kod kuće. Bilo koji rezultat osim četiri pobjede nam ne garantuje baraž. Nema se vremena za kritikovanje i jadikovanje, mora se ići na četiri pobjede, pa kako god da bude", rekao je danas za Source.ba portal Faruk Hadžibegić.

Krivica selektora Mehmeda Baždarevića?

Mehmed Baždarević, selektor BiH, bio je na žestokom udaru kritika bh. javnosti, prije svega zbog izmjena koje je napravio tokom utakmice BiH - Grčka.

"Ako počnemo sumnjati u Mešu, onda ga treba smijeniti, ali ne znam koliko je to opravdano. On je jedan mlad selektor, ali ako ne zna - ne zna. Imaš ga ili ga nemaš. Kod selektora se uvijek gleda je li povukao pravi potez, da li je napravio adekvatnu izmjenu, da li je napravio pobjednički ambijent. Ali, ja nikada ne mogu oprostiti Elvedinu Begiću što nije imao refleks da zovne mene kao savjetnika. Vjeruj mi da ništa od ovoga ne bi bilo, mi bi i dalje razveseljavali ovaj narod. Begić je mislio da mu je funkcija dala pamet. Fudbal je kao atomska bomba, ako ga ne znaš, nemoj ga dirati jer će onda sve otići u pi*** materinu. Trebao se okružiti sa ljudima koji imaju ljubav za naciju i koji znaju fudbal. Nema boljih i sposobnijih ljudi od Bosanaca. Nikad u životu nisam bio bolji selektor nego onda kada je Begić postao predsjednik NSBiH", rekao je za Source.ba portal Miroslav Ćiro Blažević, nekadašnji selektor BiH.

"Meša i ja smo prijatelji i kolege, radimo isti posao. Jedino trener zna zbog čega i kako vrši izmjene, jer on pravi odabir igrača po ideji kako želi da realizuje utakmicu. Nama je jako veliko razočarenje, pa smo sada pomiješali sve. Nije uspio, ali je to tako u trenerskom poslu. Razočarenje jeste veliko, ali moramo ostati pozitivni jer je to sada jedini put", rekao je za Source.ba portal Faruk Hadžibegić.

Svoj kvalifikacioni ciklus nastavljamo krajem augusta kada igramo na Kipru, a idemo u Portugal u goste Gibraltaru. Nakon toga dočekuje Belgiju, a u posljednjem kolu idemo u goste kod Estonije.

Selekcija Grčke, s kojom se borimo za mjesto koje vodi u baraž, igra u gostima kod Kipra, dok na domaćem travnjaku dočekuju Estoniju, Belgiju i Gibraltar.

Novinar: Haris Ahbabović


9
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.