13.6.2017. 14:31
2
"Sarajlije su nam cijelu noć donosile deku po deku i skupljali su hranu. Nekim ljudima su prokrvarile i noge"
Nakon što su proveli noć pred zgradom Vlade Federacije BiH, kako bi pokazali istrajnost u svojima zahtjevima, demobilisani borci su i danas nastavili proteste.

Borci smatraju kako je sramotan odnos vlasti prema njima, jer još uvijek im se niko nije obratio, a neki od njih su prepješačili i više od 200 kilometara, kako bi stigli u glavni grad, te se pridružili protestima ispred zgrade Vlade FBiH.

Za Source.ba portal danas su govorili demobilisani borci koji su u Sarajevu, ispred zgrade Vlade FBiH, stigli iz Teočaka, Novog Travnika i Zenice.

Kao i mnogo puta dosad, oni zahtijevaju da se uvede jedinstven registar boraca Armije RBiH i da se odredi tačan broj vojnika koji su učestvovali u ratnim dejstvima. 

Pored toga, zahtijevaju da se uvede i dodatak za sve borce, prema vremenu provedenom u ratu, ali i da im se omogući pravo na besplatno liječenje. U nastavku pogledajte šta se dešava ispred zgrade Vlade Federacije BiH.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.