1.7.2017. 12:07
1
Kroz njihove redove je prošao i Haris Duljević: Mi smo tu vezanih ruku, ako ispadne šta - ispadne, oni idu dalje
Ne odrastaju svi fudbalski talenti u Željezničaru ili Sarajevu, postoje i one manje poznate škole fudbala u kojima se kale fudbalski talenti i buduće nogometne zvijezde.

Jedna od takvih je i škola fudbala FK Novi Grad Sarajevo. Razgovarali smo sa Jasminom Krajinom, trenerom koji posjeduje B licencu i koji u ovoj školi vodi djecu uzrasta do 12 godina.

Jasminovi momci su do sada osvojili veliki broj turnira, što dovoljno govori koliko su ova djeca talentovana.

Finansiranje je posebna priča. Članarine, te skromna ponoć Općine i sponzora su jedini vid finansiranja za ove dječake. A kroz ovu školu fudbala su prošla neka respektabilna imena. Međutim, fazon je - kako uopće zadržati tu djecu da ne odu u veće i poznatije bh. klubove.

A oni, oni su još uvijek samo obični klinci kojima je samo san da igraju fudbal. Tome svjedoče njihovi kratki i zanimljivi odgovori.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.