7.8.2017. 11:35
2
Vlasnica pasa dobila samo prekršajni nalog: Mlađena izujedali po vratu i teško mu povrijedili grkljan, Radaković kasnije preminuo od infarkta
Mlađen Radaković (61) smrtno je stradao nakon napada dva psa "azijata" u Banja Luci. On je u subotu navečer, kada se dogodio napad, branio suprugu i sina u banjalučkoj Ulici Žarka Zgonjanina. Nesretni čovjek je preminuo od infarkta u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

Prema pisanju Nezavisnih novina, nesretni Radaković je preminuo usljed infarkta tokom sanacije povreda, a psi su Mlađena izujedali po vratu i rukama, te su mu teško povrijedili grkljan. Kako pišu Nezavisne novine, psi su, osim Mlađena, napali njegovu 56-godišnju suprugu Maricu, te 21-godišnjeg sina Stefana. Izujedali su i njihove komšije supružnike Zoru (57) i Momira Mišića (59). Svoj pohod psi su uradili za desetak minuta.

"Ja sam šetala nedaleko od kuće kada su oni istrčali iz kukuruza i napali me. Počeli su me gristi, branila sam se koliko sam mogla, ali sam pala na pod. Tada sam zajaukala, što su čuli suprug i kćerka. Supruga Momira su toliko izujedali da je ostao na hirurgiji, a jadna moja kćerka je sve to gledala i u tom trenutku mislila kako će ostati bez oca i majke"
, rekla je potresena Zora, prenose Nezavisne novine.

Vlasnici ovih agresivnih pasa koji su napali petero ljudi su Slobodanka i Slobodan Bojanić, majka i sin koji žive nekoliko stotina metara udaljeni od mjesta na kojem se dogodio napad. 

Mlađena Radakovića psi izujedali do smrti

"Pitanje je šta bi bilo s nama da nije ona, Slobodanka, došla, povikala na njih, nakon čega su oni otišli. Valjda poznavajući njen glas su se povukli", priča Zora.

Prema njenim riječima, komšije Radakovići su stradali kada su krenuli da vide šta se dešava i čuli njenu vrisku, prenose Nezavisne novine.

"Komšinica Marica je krenula da vidi šta se sa mnom dešava i da mi pomogne. Na nju su odmah skočili psi i izujedali je. Kada su to vidjeli njen muž Mlađen i sin Stefan, dotrčali su da je spase. Tada su te zvijeri Mlađena ujele za vrat i čula sam kasnije da je preminuo", kazala je Zora.

Zora je istakla kako je na mjesto napada stigla policija, te kako su joj samo poručili da pokrene privatnu tužbu protiv Slobodanke Bojanić. Tvrdi da u bolnici, u kojoj je primljena, nije dobila injekciju protiv trovanja. 

Vlasnica pasa, Slobodanka Bojanić, tvrdi da se napad desio onda kada je prala boks psima. Prema njenim riječima, psi su preskočili ogradu boksa, koja je visoka 1,5 metara, potom je ona odmah životinje sklonila sa ulice na kojoj su se nalazili mještani. Međutim, u tom trenutku je, kako kaže, otac jednog djeteta počeo da galami na vlasnicu, zbog čega su psi opet preskočili ogradu. Ona je potvrdila da psi nisu vakcinisani jer veterinar koji je dolazio da ih pelcuje nije mogao to da uradi jer se previše bojao. Psi su stari četiri godine, i prema njenoj izjavi do sada nisu bili agresivni i nasilni, prenose Nezavisne novine.

Azijat - vrlo opasna pasmina

Psi rase "azijat", koji su napali mještane u naselju Pobrđe, nisu bili pelcovani, niti je ograda boksa u kojem su bili smješteni bila dovoljno visoka, radi čega će vlasnici Slobodanki Bojanić biti izdat prekršajni nalog, a psi najvjerovatnije biti ustreljeni. Inače, kada su "azijati" u pitanju, radi se o jednoj od najopasnijih pasmina na svijetu.