6.9.2017. 10:19
0
"Neko sa portirnice bolnice ili slično je zloupotrijebio to i rekao da sam ja primljen kao hitan slučaj, da mi je pozlilo"
FOTO: Source.ba
Košarkaška selekcija Bosne i Hercegovine uspješno je odradila pretkvalifikacije za SP koje će se za dvije godine održati u dalekoj Kini, pa smo se sada plasirali u kvalifikacije za spomenuto takmičenje.

Ipak, u žrijebu nismo imali sreće pošto smo upali u jednu veoma tešku grupu u kojoj se nalaze reprezentacije Francuske, Rusije i Belgije.

Zdravstveno stanje Duleta Vujoševića mnogo bolje

Danas je za Source.ba portal grupu, svoje zdravstveno stanje i aktuelni Eurobasket koji se igra u četiri zemlje prokomentarisao selektor reprezentacije BiH, Duško Dule Vujošević.

"Što se tiče mog zdravstvenog stanja, to se sada dobro odvija. Otprilike treba da završim taj neki tretman i to bi trebalo da bude mnogo bolje nego što je izgledalo u nekom momentu. Sa određenim tretmanom je bolja i prognoza. Treba mnogo strpljena, u svakom slučaju, da bi se to do kraja saniralo. To strpljenje ima smisla jer se stanje popravlja"
, kaže Dule Vujošević za Source.ba portal.

Mnogo toga se u posljednje vrijeme pisalo o zdravstvenom stanju našeg selektora. Pojedini mediji u Srbiji su pisali da je njegovo stanje bilo veoma kritično, pa smo i samog selektora upitali šta je prava istina u svemu tome.

"Ne mogu do kraja da razumijem takvu vrstu izvještavanja. Pričao sam sa tri novinara i to je to. Zbog čega je došlo da se piše tako, zaista ne znam. Zbog te neke složenosti i mog tretmana je bilo potrebno da legnem u bolnicu. Ja sam tamo legao po proceduri što se svodi kao hitan slučaj, da bi neko da li sa portirnice bolnice ili slično zloupotrijebio to i rekao da sam ja primljen kao hitan slučaj, da mi je pozlilo. Ne znam da li su te vijesti išle tako kako treba, jesu li to bile zbog senzacionalističkih naslova, ili je neko to pisao zbog toga jer bi volio da se to dešava. U to ne bih da ulazim. Bilo je tragikomično sve oko toga. Tako je kada ste javna ličnost na ovim prostorima", ističe Vujošević.

Grupa nije mogla biti teža

Već smo spomenuli da smo u grupi zajedno sa Francuzima, Rusima i Belgijancima. I sam selektor priznaje da grupa nije mogla biti teža.

"Nije mogla da bude teža grupa od te grupe. Sada se moraju napraviti ozbiljne pripreme reprezentacije, da ekipa neki tretman kakav treba da ima jedna reprezentacija", riječi su Vujoševića.

Za spomenute kvalifikacije se spominje da u njima uopće neće igrati igrači iz NBA lige i Eurolige. Pitanje je šta će se desiti sa našim rosterom.

"Naši NBA igrači su trebali da nastupe tokom ovog ljeta kada im je to od strane NBA lige formalno onemogućeno, tako da je to suvišno. To nije realno i mislim da sada nema uslova za nešto tako", rekao je selektor.

Eurobasket 2017

U toku je Eurobasket koji se održava u Izraelu, Rumuniji, Finskoj i Turskoj. Vujoševića smo upitali za nastupe i šanse reprezentacija sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Upitali smo selektora jesu li Španci prvi favoriti za titulu na EP.

"Hrvatska je jučer igrala na loptu protiv Španaca. Nije zahvalno predviđati sada šta će se dogoditi. Srbija, uprkos brojnim otkazima, igra dobro. Možda se na duže staze to osjeti, ali je sada sve uredu. Hrvatska postepeno podiže formu. Crnoj Gori fali spoljnih igrača koji bi mogli da isprate po kvalitetu ove koji su dole pod košem. Slovenija također ima dobru ekipu. Ali, ono što je činjenica, kada bi stara Jugoslavija igrala, Španija bi bila smiješna", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal selektor Duško Vujošević.

Novinar: Haris Ahbabović


Hoće li se BiH plasirati u narednu rundu kvalifikacija preko Francuske, Rusije i Belgije?
Da
Ne
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.