13.9.2017. 17:25
0
Ovo su najveće "zvjerke" na cesti ove godine: Neke možete kupiti za 30.000 KM, a za neke vam treba pravo bogatstvo
Alfa Romeo Stelvio
Aston Martin Vantage
Audi A8
Audi RS5 Coupe
BMW 2 Series
BMW X3
Citroen C3 Picasso
Honda Civic Type R
Hyundai Kona
Jaguar XF Sportbrake
Šta nas to očekuje u ovoj godini kada su u pitanju najveće zvijeri na četiri točka? Brojni svjetski proizvođači automobila su se potrudili da svojim fanovima i mušterijama prirede pravi mali raj kada su u pitanju skupocjeni i luksuzni automobili.

Neki od njih očito nisu za one sa slabijim imovinskim stanjem, te se može reći da brojni od automobila koje ćemo navesti nisu baš pogodni za kupnju od strane običnog građanina, primjera radi, Bosne i Hercegovine.

Popularni britanski sajt, Autoexpress, napravio je listu najboljih automobila koji nas mogu očekivati i koji su već stigli na tržište u ovoj godini. U nastavku ćemo izdvojiti 10 najpopularnijih mašina za 2017. godinu po ovom magazinu.

1. Alfa Romeo Stelvio 

Kada je u pitanju Alfa Romeo, Talijani nas uvijek iznenade nekom svojom zvjerkom, a ovaj put ta zvijer stiže u obliku novog modela koji nosi naziv Stelvio. Novi model mnogo podsjeća na najnoviju Giuliju i dijeli neke komponente koje se tiču spomenutog modela. 

Ispod haube ovog ljepotana se krije zvijer od 276 konjskih snaga sa 2.0 litarskim motorom kada je u pitanju benzin, i 2.2 litarskim motorom kada je u pitanju turbo dizel. 

Automobil bi se na evropskom tržištu trebao pronaći tokom ovog mjeseca. Cijena je, ipak, nešto prihvatljivija u odnosu na skupocjene automobile koji dolaze iz Njemačke. Za Stelvio ćete izdvojiti 86.850 KM.

2. Aston Martin Vantage

Ništa nije vječno, pa tako novi Aston Martin izgledom podsjeća na neke od najnovijih modela njemačkog proizvođača Mercedesa. U pitanju je automobil koji je doživio revoluciju kada je u pitanju njegov enterijel, ali i vanjski izgled.

Cijena? Prava sitnica za bogataše. 217.000 KM. Vantage se na tržištu očekuje krajem 2017. godine.

3. Audi A8

Stiže nam novina iz Audija, njemačkog proizvođača automobila. A kakva bi to bila godina kada nas Audi ne bi počastio sa još jednim ljepotanom, ili više njih?

Novi Audi sa sobom donosi mogućnost robotske kontrole, tako da će i vozačima biti olakšica voziti ovu zvijer na četiri točka. Osim toga, Audi se potrudio da nam donese jedan svježiji dizajn koji će se mnogima dopasti.

Nije kao prethodni Aston Martin, ali za njega ćete morati izdvojiti oko 152.000 KM. Njegova prodaja je počela u ovom mjesecu.

4. Audi RS5 Coupe

I već kada smo "svarili" jedan model iz Audija, stiže nam nova zvijer. Ova kompanija jednostavno želi da bude miljama daleko ispred svih ostalih.

Novi Audi RS5 u sebi će sadržavati i neke komponente Porschea, a njegova prodaja je počela u augustu ove godine. 

Kada je u pitanju cijena, za novi RS5 Coupe ćete morati izdvojiti oko 136.000 KM.

5. BMW 2 Series


BMW se potrudio da na tržište ponovo donese nešto sasvim novo, a ovaj put ljubitelji BMW-a dobijaju poklon u vidu nove serije.

Motor je sličan nekim ranijim serijama sa blagim promjenama, ali je eksterijer ono što ovaj automobil čini prepoznatljivim na cesti.

Njegova prodaja kreće krajem ove godine, a za ovaj BMW ćete morati izdvojiti "samo" 51.000 KM.

6. BMW X3

BMW X3 je nova serije iz BMW-a čija prodaja počinje u novembru ove godine. Konkurentski automobil ovom autu je novi Audijev Q5. 

Ispod haube se krije zvijer od 250 konjskih snaga. Cijena? 84.670 KM. 

7. Citroen C3 Picasso

Citroen C3 Picasso je nešto sasvim novo na tržištu automobila. Od Francuza uvijek možete očekivati neke radikalne poteze kada je u pitanju izgled, pa je tako i ovaj put.

Prodaja ovog automobila kreće u novembru ove godine, a cijena je "svega" 31.000 KM, što je poprilično niska cijena za tako novi automobil koji je kreiran od Citroena, a koji se pojavio na gotovo svim svjetskim auto-sajmovima.

Ovaj automobil u izgledu ima pomalo svega. Ima tu i Citroena, ima tu i Suzukija, ali veoma podsjeća i na Nissan Juke, te na neke Peugeotove modele.

8. Honda Civic Type R

Prodaja novog Hondinog modela je već počela, a kada je u pitanju cijena, za novi Civic ćete platiti oko 67.300 KM. 

Ispod haube se nalazi dvolitarski motor sa 316 konjskih snaga. Iako je u pitanju agresivni sportski automobil, oni koji su ga vozili tvrde da je veoma komforan i udoban, te da uopće nije grub.

9. Hyundai Kona

Hyundai Kona je automobil namijenjen za porodicu, a njegova cijena uopće nije skupa. Prodaja ovog automobila počinje u novembru, a za njega ćete morati izdvojiti oko 32.500 KM.

Autoexpress tvrdi da je ovo jedan od modela koji je Hyundaiju tako nedostajao u njegovom arsenalu automobila.

10. Jaguar XF Sportbrake

I za kraj vam donosimo novi model Jaguara čija će prodaja službeno početi krajem ove godine. Kada je u pitanju njegova cijena, Jaguar XF Sportbrake košta 76.000 KM.

Oni koji su probali ovaj automobil tvrde da je veoma oduban, da je pozitivno iznenađenje od Jaguara i da je, što je najbitnije, veoma prostran. Mnogi za ovaj automobil kažu da unutra izgleda kao salon.

Pripremio: Haris Ahbabović

Možete li sebi priuštiti automobil od 30.000 KM?
Da
Ne
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.