19.9.2017. 14:24
11
Sarajlije platile nove stanove, a sada mjesecima čekaju na useljenje: Ljudi, dobro otvorite oči, neki ljudi su sada podstanari, iako su uredno kupili stanove
Kantonalni stambeni fond Kantona Sarajevo već mjesecima kasni sa završetkom radova na stambenoj zgradi u naselju Dobrinja 5 u ulici Branislava Nušića, a od 120 vlasnika stanova bilo je i onih koji su morali iznajmiti stanove jer ne mogu useliti u već kupljene stanove.

Jedan od onih koji je uredno kupio novi stan je i Miran Mahmutović. Iako je sredina mjeseca septembra, a rok za useljenje je bio mart 2017. godine, Miran do dana današnjeg još uvijek nije uselio u svoj novi stan.

Direktor Kantonalnog stambenog fonda, Adnan Efendić, u razgovoru za Source.ba portal kaže da razumije stanare i da je u pitanju kašnjenje u izvođenju radova. Izvođač radova je građevinska firma "Džekos".

Poseban problem za vlasnike stanova je i nedovoljan broj parking mjesta ispred zgrade. Za oko 160 stanova planirano je samo dvadesetak mjesta.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

11
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.