3.10.2017. 14:45
8
"Čula sam se sa Donninom sestrom nekoliko dana ranije, ona mi je rekla da Donna nije u stanju da me primi, znala sam otprilike da je to to"
U 41. godini života, nakon duže i teške bolesti, jučer je u Bihaću preminula poznata bh. muzičarka Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares.

Donna Ares se sa opakom bolešću borila u tri navrata, a liječila se u Sarajevu, Bihaću i Danskoj. Rak je uspjela da pobijedi u dva navrata, ali se isti ponovo vratio. 

Kolege, prijatelji i poznanici se opraštaju od Donne Ares, a danas su za Source.ba portal govorili folk pjevač Enes Begović i TV voditeljica, Hana Hadžiavdagić, koja je bila velika prijateljica sa preminulom Donnom Ares.

"To je bila žena koja je svakome pomagala i imala je želju da svima pomogne. Pokazala je da je veliki borac kako kroz život tako i kroz bolest. Želim da joj Bog podari lijepi Džennet. Bio sam na putu kada sam saznao da je preminula. Radi se o mladoj osobi i jednom velikom borcu za život. Bilo je jako mnogo oboljelih kojima je njen primjer pomogao da se izbore sa opakim bolestima. Jako teško mi je pala vijest o njenoj smrti. Nekako se još više suosjećam sa njenom porodicom kada kažem da mi je ona i kolegica. Sve riječi pohvale za nju. Ono što ja znam vezano za nju je sve u superlativu. Želim joj laku ovu bosansku zemlju", rekao je za Source.ba portal pjevač Enes Begović.

"Deen i ja idemo na sutrašnju komemoraciju, večeras ćemo noćiti u Bihaću. Drago mi je da sam u mogućnosti da je ispratim. Stalno sam se čula sa Donnom. Otprilike sam bila spremna na ono što će se dogoditi. Čovjek je uvijek zatečen jer ne očekuje da će to biti danas ili sutra. Međutim, ja sam o tome pričala sa Donnom i ona sama je bila nekako spremna na sve to. Čula sam se sa njenom sestrom nekoliko dana ranije, željela sam čak da je obiđem, rekla mi je da Donna nije u stanju da me primi. Znala sam otprilike da je to to"
, kaže Hana Hadžiavdagić za Source.ba portal.



Kolege iz svijeta muzike opraštaju se od Donne Ares. Naši sagovornici su se prisjetili nekih lijepih trenutaka i sjećanja koji se tiču bihaćke pjevačice.

"Osmijeh najljepši na svijetu i to toplo srce i taj zagrljaj. Ta njena pozitiva i taj njeni vedri duh. Ona je bila veliki borac i moram priznati da mi je uzor u svemu tome. Ona je brojnim bolesnim ljudima bila veliki motiv za ozdravljenje", kaže Hana za naš portal.

"Donna je imala tu neku pozitivnu auru. Ne kaže se džaba da neće Bog svašta. Žao mi je što je tako mlada otišla na drugi svijet, ali kažu da samo anđeli rano umiru", rekla je na kraju razgovora za Source.ba portal Hana Hadžiavdagić.

"Donna i ja smo se često šalili. Ona je mene često zvala 'Bregović', a ja sam nju zvao 'Mandarona'. To je bila neka naša privatna šala. Imali smo jednu divnu turneju u Švedskoj. Bilo mi je jako lijepo sa njom sarađivati. Ona je ostavila pozitivan utisak na mene. Ostajem bez teksa ja koji važim za nekog dobrog govornika, nekako me tuga savladala", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal Enes Begović.



Podsjećanja radi, Donna Ares je rođena je 1. januara 1977. godine u Bihaću. Muzikom se počela baviti još kao dijete. Sa šesnaest godina napisala je svoje prve tekstove i snimila prvu pjesmu. 1997. prvi put javno nastupa pod imenom "Donna Ares" na izboru za pjesmu Eurovizije na Dori, a iste godine ostvaruje veliki uspjeh sa svojom pjesmom "Kazna" na festivalu "Bihać '97", koja je lansira visoko na sve top liste u BiH.

Tokom 2005. doživljava ogroman uspjeh u susjednoj Srbiji, gdje njena pjesma "To mi nije trebalo" doživljava svoj pravi vrhunac, te osvaja sve nagrade za apsolutni hit godine. Isto tako, nizom koncerata u Hrvatskoj po svim poznatim klubovima, Donna osvaja i domaću publiku. 

Već duže vremena Donna se borila sa opakom bolešću, a uspjela je da u dva navrata pobijedi rak. Ipak, stanje se pogoršalo i Donna nije uspjela da se ponovo izbori i da dobije još jednu veliku bitku.

Novinar: Haris Ahbabović

8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.