13.11.2017. 12:04
0
"Izvukli smo jednu ženu koja je imala polomljene noge, te jednog mladića koji je preminuo. Ugledala sam djevojčicu, uhvatila sam se za glavu, nisam mogla dalje"
Dvadesetogodišnji Halil Zahirović iz Sarača i 20-godišnja Asmira Smajić iz Seljublja poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod mosta "Sead Džafić" u Kalesiji.

Dvoje mladih, koji su se nalazili u Golfu II, sletili su u subotu navečer oko 22:00 sata u rijeku Spreču. Za njihovu pogibiju se saznalo tek jučer oko podne kada su ribolovci nedaleko od mosta zapazili krov automobila koji izviruje iz vode.

Ribolovci su odmah pozvali policiju, koja je izašla na mjesto nesreće zajedno s kantonalnim tužiocem. Nakon što se posumnjalo da se u Golfu nalaze tijela nestalog mladića i djevojke, pozvani su ronioci iz Gradačca. Kod mosta se okupio i veliki broj mještana okolnih naselja koji su iščekivali izvlačenje automobila i tijela nastradalih.

U Golfu 2 pronađena tijela mladića i djevojke

U kasnim poslijepodnevnim satima, iz rijeke je, uz pomoć dizalice i vatrogasaca, izvučen automobil Golf 2. Nažalost, u spomenutom vozilu su pronađena tijela Halila Zahirovića i Asmire Smajić, koja su odmah identifikovana. Doktor Doma zdravlja u Kalesiji, Muhamed Osmanović, samo je mogao da konstatuje smrt dvoje nastradalih.

Prema pisanju Dnevnog Avaza, Halil i Asmira su se zaputili prema Spreči, od samog centra Kalesije, i nakon toga se više nisu javljali na mobilne telefone, te im se gubi trag. Prema pisanju Avaza, nastradali Halil Zahirović je Golf 2 posudio od prijatelja. U noći kada se dogodila nesreća, porodica nastradale Asmire Smajić je odmah prijavila nestanak svoje kćerke.


Nastradali Asmira Smajić i Halil Zahirović

Nedugo nakon te tragedije, Kalesiju je potresla još jedna velika tragedija, odnosno saobraćajna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Nekoliko sati kasnije poginule još dvije osobe

Naime, u stravičnom udesu koji se jučer iza 17:00 sati dogodio na magistralnom putu Tuzla - Zvornik, u naselju Tojšići kod Kalesije, dvije osobe su poginule, dok je šest osoba povrijeđeno. Povrijeđene osobe su obrzo nakon nesreće prevezene na UKC Tuzla.

Dvije osobe su smrtno stradale na samom mjestu nesreće, a dvije osobe su u izuzetno teškom stanju prevezene na UKC Tuzla, te se doktori i dalje bore za njihove živote. U saobraćajnoj nesreći u Tojšićima su poginuli Edina Islamović i 15-godišnji M.M. Među povrijeđenim osobama ima i djece. U udesu su učestvovali Golf 3, te dvije Škode. 

"Istrčala sam odmah na cestu i pokušala spasiti povrijeđene osobe. Pored mene je bio i moj prvi komšija. Izvukli smo jednu ženu koja je imala polomljene noge, te jednog mladića, rodom iz sela Masle, koji je nažalost preminuo. Krenula sam dalje i onda sam ugledala povrijeđenu djevojčicu. Uhvatila sam se za glavu, nisam jednostavno mogla dalje", rekla je za Dnevni Avaz Hanifa Smajić, koja živi nedaleko od mjesta gdje se nesreća dogodila.