19.12.2017. 14:21
3
"Prvi dan su me odmah pretukli, mjesec dana sam bio nepokretan, ljudi su me nosili do WC-a. Ljudskom krvlju su po zidu pisali imena zlostavljača"
U proteklo vrijeme se sve više govori o dokumentu koji se pojavio u javnosti, a na kojem se nalazi ime i potpis predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Dragana Čovića.

Naime, u dokumentu piše da Čović traži nekoliko logoraša koji bi, tokom rata u BiH, radili u njegovoj mostarskoj firmi "Soko".

Aleksandar Aca Stanković je, tokom intervjua na HRT-u, upitao Čovića da li je izrabljivao radnike u svojoj firmi, na šta je Čović rekao da nije i da su svi tokom rata bili mobilizovani.

Danas je za Source.ba portal govorio Suljo Kmetaš, čovjek koji je preživio četiri logora na prostoru tzv. Herceg Bosne, a koji je danas predsjednik Saveza logoraša HNK. U nastavku poslušajte razgovor s njim.

Novinar: Haris Ahbabović

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.