23.12.2017. 14:57
0
Životna priča hafiza Nedima Botića koja će vas rasplakati, ali i nasmijati: Imao sam 37 i po kila, doktori su mi govorili da nema ništa od mene. Dajdža me grlio i opraštao se od mene
Za Source.ba portal je govorio hafiz Nedim Botić, čovjek koji je poznat u BiH po svojim zanimljivim i korisnim predavanjima, te neko ko je preživio pravu životnu borbu.

Naime, hfz. Nedim Botić se godinama borio sa opakom bolešću, brojni doktori su ga, kako i sam kaže, davno "otpisali", ali je na kraju uspio da se izliječi i da preboli tešku bolest koja ga je godinama držala prikovanog za krevet.

Osim toga, Nedim je uspješno okončao svoje fakultetsko obrazovanje, ali i sam kaže da ga je spomenuta bolest sputavala na tom putu, pa je jedno vrijeme morao pauzirati dok se bolest ne povuče.

Nedim Botić je 2016. godine stekao zvanje hafiza Časnoga Kur'ana, a kako i sam kaže u intervjuu za Source.ba portal, njegovi snovi su se ispunili kada je postao hafiz Kur'ana. 

Hfz. Nedim Botić je tokom intervjua govorio o svojoj životnoj borbi, svom odrastanju, predrasudama i strahovima, ali i tome kako da se ljudi riješe svih problema. 

Nedim Botić je rođen u Bosanskoj Dubici gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Diplomirao je na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, gdje je nedugo nakon toga i magistrirao. 

Kada je u pitanju njegova Bosanska Dubica, radi se o prvom hafizu Kur'ana iz tog grada nakon više od stotinu godina. Posljednji hafiz iz Dubice bio je Nusret-ef. Dolić koji je hifz završio još u 19. vijeku.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.