19.1.2018. 17:50
2
"Nisam mogla vjerovati da ono govori Munira, ne znam šta se to desilo njenom mozgu. Ne znam odakle Muniri to da je Kolinda kraljica Balkana"
Munira Subašić, predsjednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa", prije dva dana je dala neprimjerenu izjavu nakon susreta sa Kolindom Grabar - Kitarović, predsjednicom Hrvatske, a koja se tiče masakra kojeg su pripadnici HVO-a napravili u Ahmićima 1993. godine.

"Kolinda Grabar - Kitarović je jedina žena na Balkanu koja je predsjednica jedne države, važne države i bez obzira na sve, ona za nas ostaje kraljica Balkana. Ona to nije rekla nama majkama direktno. Mi njoj jesmo zamjerile, ali se nismo naljutile na nju", rekla je Munira Subašić, aludirajući na izjavu šefice Hrvatske oko postojanja ekstremista na području BiH.

Osim toga, Munira Subašić se osvrnula na masakr koji se dogodio u mjestu Ahmići u proljeće 1993. godine, kada su pripadnici HVO-a ubili 116 civila Bošnjaka, među kojima je bio ogroman broj žena, djece i staraca.

Na pitanje novinara da li Kolindi zamjeraju što do sada nije posjetila Ahmiće, Subašić je kazala kako ona (Munira) "ne zna šta se tamo desilo i da svako treba imati svoje udruženje i majke koje trebaju podići glas".

Upravo posljednji dio izjave Munire Subašić je žestoko uzburkao bh. javnost. S druge strane, predsjednica Hrvatske jučer je posjetila Ahmiće i odala počast svim žrtvama masakra kojeg su pripadnici HVO-a počinili 1993. godine. 

Sve je danas za Source.ba portal prokomentarisala Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja "Žena - žrtva rata". U nastavku poslušajte šta je Bakira Hasečić poručila za naš portal.

Novinar: Haris Ahbabović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.