12.2.2018. 16:48
4
"Željko Komšić se nije bojao 1992. godine kada je bilo mnogo opasnije, a kamoli da se sada boji. Pas koji laje - ne ujeda"
FOTO: Bljesak.info / Source.ba
U Čapljini su jučer održane Velike maškare - Karneval Fest 2018 koji je podigao veliku prašinu u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Naime, razlog podizanja prašine bio je kovčeg/tabut, ali i nišan na kojem je pisalo ime "Željko K.", aludirajući na nekadašnjeg člana Predsjedništva BiH i sadašnjeg predsjednika Demokratske fronte, Željka Komšića. 

Osim toga, na karnevalu se našla i lutka koja podsjeća na haškog sudiju, Carmela Agiusa, koji je predsjedavao Sudskim vijećem Haškog suda koje je izreklo konačnu presudu "haškoj šestorci" radi udruženog zločinačkog poduhvata na prostoru tzv. Herceg Bosne.

Za Source.ba portal danas je govorio jedan od članova Demokratske fronte i ljudi koji su bliski predsjedniku ove stranke (Željko Komšić), Samer Rešidat.

"Ovo je krajnje degutantno i odvratno. Bože moj, šta da radimo. Idemo dalje, nećemo se povlačiti i nastavljamo da radimo onako kako smo radili i do sada", rekao je danas kratko za Source.ba portal Samer Rešidat.

Pored tabuta su bili prisutni partizani sa zelenim maramama, jedan ustaša, te jedan imam. Cjelokupni "performans", ako ga tako uopće možemo nazvati, vjerovatno predstavlja svojevrsnu poruku za Željka Komšića koji se odlučio ponovo kandidovati za hrvatskog člana Predsjedništva na Općim izborima 2018. godine. 

Sagovornika Source.ba portala smo upitali da li se njegov predsjednik boji poruka iz Čapljine i kako je reagovao na njih.

"Željko Komšić se nije bojao 1992. ili 1995. godine kada je bilo mnogo opasnije, a kamoli da se boji danas. Na sve ovo mogu samo da dodam onu narodnu poslovicu: 'Pas koji laje - ne ujeda'", rekao je Rešidat.

Čelnike DF-a smo upitali da li su se nakon ovoga obratili nekim organima, te da li su prijavili učesnike ovog karnevala u Čapljini.

"Kratko sam se čuo sa Komšićem, tokom sutrašnjeg dana ćemo znati šta će biti, jer će Željko Komšić lično donijeti odluku da li će se obratiti organima u BiH. Imat ćemo uskoro sastanak kao Predsjedništvo DF-a nakon kojeg ćemo dati izjavu povodom tih dešavanja u Čapljini", rekao je Rešidat.

Za kraj, našeg sagovornika smo upitali da li poruka iz Čapljine sada nešto mijenja i kako će se Željko Komšić i DF ponašati pred Opće izbore koji dolaze na jesen.

"Ovo definitivno ne mijenja ništa, niti ovaj cirkus koji je bio, niti oni cirkusi koji nadolaze u narednih sedam-osam mjeseci", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal Samer Rešidat, član Predsjedništva Demokratske fronte (DF).

Novinar: Haris Ahbabović

 
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.