3.4.2018. 15:23
5
"Kada policajac privede kriminalca, on mu kaže: 'Pusti me, znaš da ćeš me pustiti za sat vremena'. Ako pljačkaš bude ignorisao upozorenje, onda se puca s ciljem da se pljačkaš rani"
Za Source.ba portal danas je govorio Jusuf Pušina, nekadašnji ministar unutrašnjih poslova RBiH.

Sa Jusufom smo razgovarali o ovlastima nekadašnje policije, u vrijeme SFRJ, a također smo razgovarali o ovlastima današnje policije.

Razgovarali smo i o tome u kojim okolnostima je nekadašnji policajac mogao da upotrijebi oružje, a šta se danas dešava kada je to u pitanju.

Bilo je govora i o tome da li su građani prije mogli da upotrijebe oružje, u slučaju da ih neko pljačka, te u kojim okolnostima je obični čovjek, koji ima dozvolu za oružje, mogao da puca na kradljivca/napadača.

U nastavku poslušajte cijeli intervju sa nekadašnjim ministrom unutrašnjih poslova RBiH, Jusufom Pušinom.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

 
5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.