8.5.2018. 15:21
8
"Ako niko ne reaguje, onda neka nam je Bog na pomoći. Nedavno su ušli u zlataru i ukrali čovjeku 30-ak prstenova, zaustavljaju ljude, traže im i otimaju novac"
Veliki broj migranata nalazi se već sedmicama preko puta Vijećnice u Sarajevu, u obližnjem parku, a situacija oko migranata je sve složenija, dok nadležne državne i federalne institucije uopće ne reaguju.

Za Source.ba portal danas je govorio Ibrahim Hadžibajrić, koji je pred našom kamerom govorio o problemu ljudi koji borave u spomenutom parku, ali je bilo govora o tome kako su sve institucije, koje su mnogo ranije morale da se pozabave ovim problemom, ostale nijeme i gluhe.

Podsjećanja radi, u parku preko puta Vijećnice se nalazi ogroman broj migranata iz svih krajeva svijeta, a dodatni problem predstavljaju migranti koje ratne okolnosti nisu natjerale da napuste svoje zemlje i koji se sada miješaju sa onima koji su protjerani sa svojih ognjišta, a prije svega mislimo na izbjeglice iz ratom razorene Sirije.

U parku je napravljeno ogromno šatorsko naselje, dok se građani Sarajeva svakodnevno žale da to nije mjesto gdje bi se migranti trebali okupljati i boraviti.

Sa Hadžibajrićem smo razgovarali o samom problemu, o tome kako su migranti dospjeli na ovu lokaciju, ko se ponudio da im pomogne i da ih smjesti, da li je bilo remećenja javnog reda i mira i sl.

U nastavku pogledajte cijeli intervju sa načelnikom Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahimom Hadžibajrićem.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

 
8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.