21.6.2018. 9:56
0
"Imam mnoštvo nevjerovatnih priča za ispričati iz rata, s vremena na vrijeme odlučim da ponešto otkrijem. Život meni i mojoj porodici je visio o koncu, u Vlasenici sam izgubio rođake i rodbinu"
Vedad Ibišević je nedavno i službeno okončao svoju reprezentativnu karijeru. Tim povodom, razgovarali smo sa Vedadom u intervjuu u kojem smo se dotakli njegove reprezentativne karijere, dosadašnje klupske karijere i nekih drugih stvari.

Sa Ibiševićem smo razgovarali o sve onome što je napravio za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, kao i nastupu na SP u Brazilu 2014. godine, gdje je popularni Vedator postigao prvi gol za BiH na jednom velikom takmičenju. Bilo je to u utakmici protiv Argentine na Maracani, kada je naš tim poražen sa 2:1.

Razgovarali smo o Vedadovoj klupskoj karijeri, povredi u La Mangi koja je došla u najgorem trenutku, kada je Vedadova karijera bila na vrhuncu, to jeste odmah nakon nevjerovatne polusezone u dresu Hoffenheima, kada je Vedo bio prvi strijelac Bundeslige.

Bilo je govora o njegovom odrastanju u Vlasenici, ratnim strahotama kroz koje je prošao, te planovima za budućnost, i kada je u pitanju klupski fudbal, ali i kada je u pitanju život nakon profesionalnog igranja fudbala.

Vedad Ibišević je rođen 1984. godine u Vlasenici. Nakon koledž karijere u SAD-u, prvi profesionalni ugovor je potpisao sa PSG-om kojeg je tada vodio Vahid Halilhodžić. Igrao je potom za Dijon, Alemanniju Aachen, a kruna njegove klupske karijere je bilo igranje u dresu Hoffenheima. Kasnije je nastupao za Stuttgart, a od 2015. godine nosi dres berlinske Herthe.

Za A reprezentaciju BiH je igrao 11 godine, te je upisao 83 nastupa uz 28 golova. Drugi je najbolji golgeter u historiji bh. reprezentacije. Postigao je odlučujući gol protiv Litvanije koji nas je odveo na Mundijal, a bio je strijelac prvog gola BiH na jednom velikom takmičenju. Igrajući za klubove iz Bundeslige postigao je preko 100 golova u jednoj od najjačih liga na Planeti.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.