30.7.2018. 13:58
3
"Vidjeli ste ogromnu radost Hrvata nakon uspjeha reprezentacije, vidjeli ste ogromnu tugu za Oliverom. Kod nas se jedva čeka da se kaže da ne valja reprezentacija ili da Kemo Monteno nije dovoljno dobar"
Jučer je, u ranim jutarnjim satima u splitskoj bolnici, preminuo legendarni hrvatski pjevač, Oliver Dragojević.

Oliver je preminuo u 71. godini života nakon jednogodišnje borbe sa rakom pluća. Preminuo je u snu, a iza sebe je ostavio bogatu muzičku karijeru i velike pjesme nekim budućim generacijama.

Oliverov život, njegovo ponašanje, njegovu muziku i karijeru, njegovu zaostavštinu, te njegov odnos prema ljudima danas je za Source.ba portal prokomentarisala poznata bh. muzičarka i producentica, Ismeta Dervoz.

Podsjećanja radi, Oliver Dragojević je rođen 1947. godine u Splitu. Njegova velika karijera je počela 1974. godine. U karijeri je osvojio brojne nagrade, a sve do svoje smrti je objavio 35 studijskih albuma, live albuma i kompilacija. Oliver je održao na stotine koncerata, a nastupao je gotovo u svim dijelovima Planete.

Novinar: Haris Ahbabović

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.