11.10.2019. 17:53
0
Džanan Musa za Source o Kevinu Durantu i Kyrieju Irvingu: Uvijek razgovaramo o nekim detaljima i životu
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Za par dana počinje 74. po redu izdanje najjače košarkaške lige na Planeti, NBA lige.

Bosna i Hercegovina će i ove sezone u NBA ligi imati svoja dva predstavnika. U dresu Brooklyna igrat će Džanan Musa, a svi se iskreno nadamo da će Musa ove sezone imati nešto veću minutažu, iako je konkurencija u Netsima baš paklena, s obzirom na velike tektonske promjene u ekipi.

Sa druge strane, Jusuf Nurkić još neće na NBA parkete, pošto se oporavlja od teške povrede, a GM Portlanda, Neil Olshey, nedavno je rekao kako se Nurkićev povratak očekuje u februaru naredne godine, nakon All Stara, te da je upravo zbog toga doveden centar Miamija, Hassan Whiteside.

Džanan Musa pruža veoma dobre partije u predsezonskim utakmicama u dresu svojih Brooklyn Netsa, a danas se kratko za Source.ba portal osvrnuo na dosadašnje pripreme, nove saigrače i početak nove sezone.

Podsjećanja radi, Netsi su jučer pobijedili LA Lakerse sa 114:111. Džanan Musa je postigao 16 poena za Netse uz veoma dobar šut iz igre, 6/10. Osim toga, upisao je sedam skokova i tri asistencije.

"Dobra timska utakmica Brooklyna. Ipak je to pripremna utakmica i prave slike treba da se vide tokom sezone. Nadam se da ću prvenstveno biti zdrav i da će sezona biti i više nego uspješna, kako timski, tako i individualno", kaže Musa za Source.ba portal.



Brooklyn Netsi se navode kao tek deseti favoriti za prsten, a razlog lošeg pozicioniranja Netsa je teška povreda Kevina Duranta na kojeg Netsi neće moći računati u ovoj sezoni. Pitanje je da li će KD uopće biti spreman i do Playoffa naredne godine.

"Sigurno da idemo do maksimuma. Mentalitet organizacije Brooklyn Netsa je da ide do krajnjih granica i tako se svi ponašaju ovdje. Velika je stvar što smo napravili ovakav tim", aludira Musa na nove igrače koji su stigli u Brooklyn, a među kojima se izdvajaju Kyrie Irving, Kevin Durant i DeAndre Jordan.

Upitali smo ga da nam kratko prokomentariše odnos sa spomenutim igračima, velikim NBA zvijezdama, te na koji način mu pomažu.

"Svaki pokret se može preispitati i dodati nešto novo. Uvijek razgovaramo o nekim detaljima, životu. Uvijek imamo podršku jedni drugih i timski pomjeramo limite", poručio je Džanan Musa za kraj.

Nova sezona u NBA ligi počinje 22. oktobra, a regularni dio će trajati do 15. aprila 2020. godine. Playoff počinje pet dana kasnije, a veliko NBA finale će se igrati tokom juna naredne godine.

Novinar: Haris Ahbabović

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.