29.10.2019. 12:35
0
Stravični detalji tragedije u Perthu: 38-godišnja majka iz BiH čekićem ubila svoje dvije kćerke, tijela Mije i Tiane pronašao otac Nenad kada se vratio sa posla
Milka Đurasović, žena porijeklom iz Bosne i Hercegovine, počinila je stravičan zločin u australskom Perthu. Naime, ona je uhapšena pod sumnjom da je brutalno ubila svoje dvije malodobne kćerke.

Tijela djevojčica je pronašao otac nakon što se vratio sa posla. Komšije su čule vapaj i vrisku nesretnog oca kad je ugledao tijela šestogodišnje Tiane i desetogodišnje Mije, te su pozvali policiju. Milka je tri sata poslije pronađena na parkingu koji je udaljen 12 kilometara od doma i prebačena je u bolnicu zbog povreda koje je nanijela sama sebi.

Prema riječima komšija, porodica Đurasović je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a u Australiji žive dvadesetak godina. Milka je radila kao medicinska sestra, a njen suprug kao inžinjer. 

Milka Đurasović je, prema pisanju medija u Australiji, ali i medija u regionu, već neko vrijeme koristila lijekove protiv depresije. Lijekove joj je ranije propisao doktor, a policija u Australiji je potvrdila da nije zabilježen nijedan slučaj nasilja u ovoj porodici, niti je porodica bilo kada prekršila zakon.

Tridesetosmogodišnja majka, koja radi kao bolničarka u Crvenom krstu, optužena je za ubistvo svojih malodobnih djevojčica u naselju Madeley u predgrađu Pertha.

Otac se vratio sa posla i pronašao ubijene kćerke

Sumnja se da je nakon toga pokušala izvršiti samoubistvo, te se sumnja da je čak popila i otrov kako bi se ubila. Ona se sada nalazi van životne opasnosti. Majka ubijenih djevojčica se trenutno se nalazi u Kraljevskoj bolnici u Perthu, pod nadzorom policije, a saslušana je u bolničkoj postelji.

Podsjećanja radi, djevojčice je našao 43-godišnji otac Nenad Đurasović, koji je prvo vidio jednu djevojčicu pored ulaznih vrata svog doma, a zatim i njenu sestru, u prostoriji za pranje veša. Komšije su ispričale da ništa nije naslućivalo na ovako brutalan zločin, te da je porodica djelovala kao da nema nikakvih problema. Jedna komšinica je rekla kako nije vidjela Milku Đurasović nekoliko dana.

"Ljubili su se, išli zajedno na odmor. Djevojčice su bile divne, ne mogu da vjerujem da se ovo dogodilo", rekla je komšinica porodice Đurasović.

"Nenad je bio blijed kao krpa. Nije mogao da govori. Djed i baka su plakali cijelo vrijeme dok su bili pored tijela djevojčica, svojih unuka", ispričao je drugi komšija.

Portal News.com iz Australije prenosi kako se sumnja da je majka djevojčice ubila čekićem, a policija je pronašla krvavi čekić pored tijela djevojčica koje su brutalno ubijene. 

"Nenad je pozvao oca kako bi mu rekao šta se dogodilo. Otac djevojčica ih je pronašao ubijene, a pored njih je pronašao krvavi čekić. Ne mogu, jednostavno, da vjerujem šta se dogodilo", kazala je za West Australian novine Gordana, inače kućna prijateljica porodice Đurasović.

Milka Đurasović je pronađena nedaleko od Mullaloo plaže, a ona je optužena da je brutalno ubila svoje dvije malodobne kćerke. Milka bi uskoro pod strogom pratnjom policije trebala biti prebačena u bolnicu za mentalna oboljenja u Perthu.

Učenici i nastavnici škole koju su djevojčice pohađale su poručili kako se radi o veoma popularnim djevojčicama koje su u školi imale veoma veliki broj prijatelja. 

Australski mediji napominju kako je ovo četvrta velika porodična tragedija koja je potresla zapadnu obalu Australije u posljednjih 18 mjeseci.

"Tata, ko će me sada grliti kada Mije nema?!"

Philip Couper, čije su se kćerke družile sa kćerkicama porodice Đurasović, ispričao je za News.com.au kako je i njegova porodica u velikom šoku nakon ove tragedije.

"Moja kćerka se također zove Mia. Mia D, kako smo je zvali, se družila sa mojom kćerkom Mijom i bile su nerazdvojne. Kćerka mi je danas rekla: 'Tata, Mia D me svaki dan grlila u školi. Ko će me sada grliti kada nje nema?' Ovo je šok za sve nas. Moja kćerka je u suzama zaspala sinoć, baš kao i moja supruga. Ovo je ogromna tragedija koja nas je u potpunosti slomila", rekao je Philip Couper.

"Mia D je došla prije nekoliko mjeseci na proslavu 10. rođendana moje Mije. Družile su se, igrale na trampolini i smijale, kao da ništa na svijetu nije bitnije od toga. Tako ću ih i zapamtiti, kao vesele i nasmijane djevojčice, pune života", rekao je sagovornik portala News.com.au.

Komšije su poručile kako su se Nenadovi roditelji onesvijestili kada su čuli stravične vijesti. Komšije poručuju da su zabrinute za Nenada, oca djevojčica, pošto ni sami ne znaju kako će se izboriti sa ovakvom tugom i tragedijom.

(Haris Ahbabović)


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.