21.11.2019. 15:14
3
"Odgovorno tvrdim da snimci nisu nastali za vrijeme mog mandata. Sabina Ćudić je bila ovdje prije tri dana i ništa nam nije rekla o ovim fotografijama"
Na jučerašnjoj press-konferenciji u Predstavničkom domu PFBiH, zastupnica Sabina Ćudić prezentirala je šokantne detalje o tretmanu štićenika, a posebno djece, u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Kazala je kako je objavljivanje zastrašujućeg materijala rezultat njenog ličnog očaja da javnost bude upoznata sa stravičnim zloupotrebana i mučenjem štićenika.

Parlament FBiH je odbio inicijativu Sabine Ćudić da se hitno smijene članovi Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda u Pazariću i to u roku sedam dana. Većina zastupnika čak je i odbila da se o ovom problemu raspravlja na sjednici Zastupničkog doma.

Zastupnici SDA, HDZ-a i DF-a su odbili da se izjasne o ovoj temi, te se većina njih izjasnila "suzdržano".

Danas smo pozvali direktora Zavoda u Pazariću, Redžepa Salića, koji je za Source.ba portal prokomentarisao jučerašnju press konferenciju Sabine Ćudić, te fotografije koje su se pojavile.

Podsjećanja radi, Sabina Ćudić maloprije je objavila Facebook status u kojem je napisala sljedeće:

"Dobila sam materijale, snimke od kojih niti jedan nije stariji od godinu dana, a koji nedvojbeno dokazuju nehuman i nezakonit tretman štićenika. Odnijela sam ih na sjednicu Odbora za rad i socijalnu zaštitu u utorak, 19. novembra. Odbor nije imao kvorum da razmatra materijale. Sazvala sam press konferenciju za 20. novembar", napisala je Ćudić na Facebooku.

Razgovarao: Haris Ahbabović

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.