22.11.2019. 15:09
3
"Pitao sam Jasmilu Žbanić: 'Zašto slijediš transkript kod Ratka Mladića, a kod ovo troje ljudi improvizuješ?' Rekla mi je: 'Pa, Mladić je historijska ličnost'. Pitao sam je: 'A šta su onda ovo troje?'"
Za Source.ba portal danas je govorio Hasan Nuhanović, ratni prevodilac u Srebrenici i čovjek koji je preživio genocid.

Naime, Hasan je u medijima i na društvenim mrežama otvorio temu koja se tiče snimanja filma o genocidu u Srebrenici, a čiji je autor bh. režiserka Jasmila Žbanić.

U pitanju je igrani film, ali Nuhanoviću je bio problematičan scenarij za ovaj film, pošto se neki dijelovi iz scenarija nisu slagali sa detaljima iz njegove knjige, odnosno stvarnim detaljima iz Srebrenice u danima kada se događao genocid u ovom gradu.

Hasan je o tome detaljno pisao na društvenim mrežama, a cijeli njegov post na ovu temu možete pročitati OVDJE.

U nastavku pogledajte cijeli današnji intervju sa Hasanom Nuhanovićem, koji je na ovu temu govorio za Source.ba portal.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

 
3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.