7.2.2020. 14:10
5
Koliko Sarajlije poštuju i paze na pješake: Pogledajte šta je zabilježila kamera Source.ba portala na pješačkim prijelazima
Kamera Source.ba portal zabilježila je kako se ponašaju vozači u Sarajevu na nekoliko lokacija u gradu gdje se nalaze pješački prijelazi.

Tačnije, na tim pješačkim prijelazima, zbog nepostojanja semafora, obavezno je stajanje za vozače, ali nisu baš svi ispoštovali osnovna saobraćajna pravila.

Podsjećanja radi, Član 28. Zakona o osnovima bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kaže sljedeće:

"(1) Vozač je dužan da tokom upravljanja vozilom obrati pažnju na pješake koji se nalaze na kolovozu ili stupaju na kolovoz.

(2) Kad prilazi obilježenom pješačkom prelazu, vozač mora da upravlja vozilom s naročitom opreznošću i da vozi takvom brzinom da u slučaju potrebe može da zaustavi vozilo ispred pješačkog prelaza.

(3) Na dijelu puta po kojem se kreću djeca, ili na kojem su postavljeni saobraćajni znaci o učešću djece u saobraćaju, vozač je dužan da vozi s naročitom opreznošću i takvom brzinom da može da zaustavi vozilo u slučaju potrebe"
, stoji u zakonu.

Postavili smo kameru na nekoliko lokacija, a u narednim pet minuta pogledajte šta smo to zabilježili.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Izet Tahirbegović
Montaža: Haris Ahbabović

Vozači u Sarajevu poprilično poštuju pješake i paze na pješačkim prijelazima?
Da
Ne
5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.