22.5.2020. 12:17
3
Radončić "bocnuo" Solaka, Hodžića, FUCZ i Vladu FBiH: Dobili smo danas respiratore, ali prave respiratore!
Primopredaja zaštitne i medicinske opreme koju je Evropska unija donirala Bosni i Hercegovini upriličena je danas u Rajlovcu kod Sarajeva.

Oprema najvećim dijelom uključuje zaštitinu epidemiološku opremu, te nekoliko rendgen aparata i respiratora, ukupne vrijednosti oko 800.000 eura.

Šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler izjavio je da je EU od početka pandemije radila na nabavci neophodne opreme i da mu je danas zadovoljstvo da mogu isporučiti ono što su obećali.

- Također, EU je planirala da investira 28 miliona eura u zdravstveni sektor u BiH u budućnosti - rekao je Sattler.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić zahvalio je Delegaciji EU u BiH na donaciji za koju je rekao da je važna i velika.

- Riječ je o kvalitetnoj opremi za koju imamo osiguran servis i garanciju na dvije godine - istakao je Radončić.

Nabavku opreme je finansirala EU u sklopu programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa koji provodi UNDP.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj i montaža: Izet Tahirbegović
Tekst: FENA

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.