1.6.2020. 11:07
6
Tri mjeseca čekanja, kao da gradimo 15 km autoputa: Do kada će se čekati na izgradnju tramvajskih stajališta na Otoci?!
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo počelo je krajem februara mjeseca ove godine realizaciju projekta izgradnje novih tramvajskih stajališta na stajalištu na Otoci.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, kako je tada najavljeno, nova stajališta bi trebala imati videonadzor, obavještač dolaska sljedećeg vozila, te bi trebala biti prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju i oštećenim vidom.

Najavljeno je da nakon stajališta na Otoci, slijede radovi na stajalištu u Nedžarićima, a u planu je da do kraja 2020. godine budu izgrađena sva 22 nova tramvajska stajališta.

Cijeli projekat najavio je sada već bivši ministar saobraćaja u KS, Adnan Šteta. Na mjesto novog ministra saobraćaja u Vladi KS potom je došao Adi Kalem, nakon što je izglasana nova Vlada KS.

Od tada, od kraja mjeseca februara pa sve do danas, i dalje nisu završena tramvajska stajališta na Otoci, uprkos tome što se radi o projektu koji se može realizovati za veoma kratko vrijeme, što tri mjeseca svakako nije.

Na ovoj lokaciji svakodnevno, posebno u jutarnjim terminima, dolazi do gužvi, iz razloga što je jedna saobraćajna traka djelomično zatvorena, te iz razloga što automobili koji skreću prema Otoci (prema Merkuru) imaju problem sa isključivanjem iz glavne i prelaska u krajnju lijevu traku za skretanje.

Foto: Izet Tahirbegović / Source.ba

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.