17.7.2020. 12:51
0
Pitali smo MUP KS koliko vozila je ukradeno u Sarajevu i koliko je vozila pronašla policija: 22 vozila pronašla policija, a 12 pronašli vlasnici
FOTO: Source.ba
Građane u ulici Prijedorska, u sarajevskom naselju Aneks, u zoru je prije nekoliko dana probudila lomljavina stakla.

Prema pisanjima sarajevskih medija, pijani migrant je razbio više stakala na nekoliko parkiranih vozila. Slučaj je prijavljen u 5:25 sati. Na parkingu je oštećeno 11 vozila.

Tim povodom, poslali smo upit na adresu MUP-a Kantona Sarajevo sa sljedećim pitanjima:

1) Koliko automobila je do sada ukradeno na području KS u 2020. godini, te koliko ste ukradenih vozila pronašli/vratili vlasnicima?

2) Koliko osoba je uhapšeno i procesuirano koje su se dovodile u vezu sa krađom automobila?

3) Koliko vozila je zapaljeno tokom 2020. godine u KS (podmetnuti požar), te koliko osoba je uhapšeno zbog paljevine automobila?


Danas smo dobili odgovore iz MUP-a KS, a prenosimo vam ih u cjelosti:

"Na području Kantona Sarajevo u proteklih šest mjeseci 2020. godine evidentirano je 41 otuđrnje motornih vozila, od kojih su 34 pronađena i vraćena vlasnicima. Od strane policijskih službenika su pronađena 22 motorna vozila, dok su 12 vozila pronašli vlasnici. Broj otuđenih vozila u odnosu na uporedni period 2019. godine  je smanjen za 60 ili 59,4%. Zbog teške krađe vozila sedam lica je procesuirano", rečeno nam je u MUP-u KS.

"U periodu januar-juni ove godine, na području Kantona Sarajevo požari su registrovani 30 puta na saobraćajnom sredstvu. Ne vodi se posebna evidencija o licima zbog paljevine motornih vozila, a napominjemo da je zbog izazivanja požara, nadležnom tužilaštvu podneseno 19 službenih izvještaja i to: 16 iz člana 323. KZ FBiH (izazivanje opće opasnosti) i 3 iz člana 301. KZ FBiH (paljevina)", stoji u odgovoru iz MUP-a kojeg smo danas dobili.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.