5.8.2020. 11:05
1
Novalić rekao da je otpustio Blagojevića i Ganibegovića: Blagojević i dalje radi u kabinetu premijera, Ured premijera "iskulirao" naše pitanje o Ganibegoviću
Iako je premijer FBiH, Fadil Novalić, medije uvjeravao da je zbog afere respiratori iz svog kabineta otpustio Zorana Blagojevića i Hasana Ganibegovića, to se u konačnici nije dogodilo.

Tačnije, zvaničnu potvrdu da je Zoran Blagojević i dalje u Kabinetu premijera Novalića smo dobili direktno od samog Blagojevića, koji je za Source.ba portal, na pitanje da li je još uvijek uposlen u Kabinetu premijera Novalića, kratko poručio:

"Zar je to bitno? To je najbitnije? Prvi put da čujem u BiH da je toliko bitan jedan savjetnik koji radi po ugovoru u djelu. Ja sam produžio ugovor sa Uredom premijera Novalića", rekao je Blagojević za Source.ba portal.

Cijeli razgovor sa njim možete poslušati OVDJE.

Tim povodom još 14. jula ove godine obratili smo se Uredu premijera Novalića sa upitom šta se dogodilo sa Hasanom Ganibegovićem, te da li je on još uvijek uposlen kod njega u kabinetu, s obzirom da i on "bio otpušten".

U mailu/dopisu smo napisali sljedeće:

Javljamo vam se povodom informacije od prije nekoliko mjeseci, a koja je glasila da je premijer FBiH, Fadil Novalić, otpustio iz svog kabineta Zorana Blagojevića i Hasana Ganibegovića.

Pitanje se odnosi na premijera Novalića. U razgovoru danas sa našim novinarom, Zoran Blagojević nam je poručio da je produžio ugovor sa Uredom premijera Novalića. Zanima nas sljedeće:

- Da li isto važi i za Hasana Ganibegovića, te da li je on još uvijek uposlen kao savjetnik gosp. Novalića?


Uprkos tome što smo poslali tri ista maila od 14. jula, odgovor na ovo pitanje od strane Fadila Novalića i njegovog ureda nikada do danas nismo dobili.

Podsjećanja radi, Hasan Ganibegović je bio šef Kabineta Fadila Novalića, ali nismo dobili potvrdu da li je on smijenjen sa te dužnosti. Zoran Blagojević je bio savjetnik Fadila Novalića, koji je također smijenjen isti dan kao i Ganibegović, ali smo kasnije ustanovili da je on i dalje uposlen u Uredu premijera FBiH.

Novinar: Haris Ahbabović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.