5.8.2020. 17:27
0
Pogledajte šta smo danas zatekli u parku Hastahana: Radnici uklanjaju umjetničku instalaciju iz ovog parka
U sarajevskom parku Hastahana počelo je uklanjanje umjetničke instalacije. Općina Centar želi da preuredi ovaj park.

Međutim, pojedine Sarajlije smatraju da to neće značiti preuređenje parka koji će se i dalje koristiti za druženje, nego će značiti izgradnju poslovnih i stambenih objekata, te garaža.

Iz Općine Centar su kazali da izmještanje instalacije ide prema ranijem planu, odnosno zbog implementacije projekta po Regulacionom planu Gradski centar "Marijin Dvor".

Građani ove općine su u nekoliko navrata pokušali da se suprotstave izmjenama u Hastahani, održane su brojne burne javne rasprave i protesti, ali ništa od toga nije urodilo plodom.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj i montaža: Izet Tahirbegović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.