11.8.2020. 8:50
4
Foto crtice iz Sarajeva: Džaba nam svima maske, ako se ne poštuje distanca i ako jedni drugima "dišemo za vratom"
Sarajevo je i dalje u najtežoj situaciji kada su u pitanju novozaražene osobe od virusa korone.

Piše: Haris Ahbabović

Uprkos tome što je zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo gotovo pa u kolapsu, te što se danima čeka na rezultate testova, vrlo mnogo posla mogu napraviti i sami građani, samo da se pridržavaju jednostavnih mjera - nošenja maski, poštivanja distance i pranja ruku.

Ipak, fotograf Source.ba portala jučer je na nekoliko lokacija po gradu zabilježio gužve ispred trgovina, banaka i institucija, a na pojedinim fotografijama jasno je da se gotovo pa nikakva distanca ne poštuje. Ima i onih koji su se odvažili još više pa ne nose ni maske, iako se nalaze u velikim gužvama.

Na kraju, opet je sve do nas. Virus će nas "pomilovati" baš onoliko koliko i kako se budemo odgovorno odnosili u vrijeme borbe protiv pandemije. Nošenje maske jeste rješenje, ali teško da će vam ta maska previše pomoći ukoliko se nalazite na svega par centimetara udaljeni od druge osobe.

Dakle, ništa bez poštivanja svih mjera u kompletu.

Novinar: Haris Ahbabović
Foto: Izet Tahirbegović / Source.ba

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.