3.9.2020. 14:46
0
"Jučer ujutro me nazvao prijatelj da me pita kakvo je stanje, a ja mu kažem: 'Ne znam brate, evo da izađem iz kuće, možda smo i zaratili, a ja nisam čuo'"
Brojni incidenti obilježili su postizborno vrijeme nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Podsjećanja radi, nakon 30 godina Milo Đukanović i njegov DPS su izgubili izbore, a slavila je opozicija.

Sve priče ovih dana okupljene su oko Dritana Abazovića, čovjeka čije su brojke na ovim izborima odlučile u korist opozicije. Podijeljene su reakcije koje dolaze sa svih strana Balkana. Dok jedni podržavaju Abazovića, drugi mu žestoko zamjeraju jer je odlučio da koalira sa prosrpskim političarima u Crnoj Gori.

Dritanu Abazoviću su mnogi i u Bosni i Hercegovini zamjerili to što je pristao da uđe u koaliciju sa prosrpskim strankama u Crnoj Gori, te su ga neki optužili da sarađuje sa pročetničkim strankama. Posebno je Abazović pod lupom sada kada se dešavaju sve češći napadi na Bošnjake u Crnoj Gori, konkretno najviše na sjeveru Crne Gore, u Pljevljima.

Za Source.ba portal danas je govorio Samir ef. Kadribašić, glavni imam Medžlisa Pljevlja i imam Husein-pašine džamije u ovom gradu. U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa njim o dešavanjima u Pljevljima i Crnoj Gori.

Razgovarao: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.