5.10.2020. 14:31
0
"Idealan tajming" za radove, a još pred izbore: Osim radova i kopanja u centru Sarajeva, radovi se paralelno odvijaju i u Drinskoj ulici
Početak rekonstrukcije dijela tramvajske pruge u samom centru Sarajeva, nedaleko od Zemaljskog muzeja, izazvao je veliki saobraćajni kolaps krajem prošle radne sedmice.

Ipak, nakon brojnih kritika građana i pritiska javnosti, situacija je nešto bolja, pa nemamo tako ogromne gužve kao što je to bio slučaj, primjera radi, u četvrtak.

Brojni su građani koji su nezadovoljni načinom izvođenja ovih radova, odnosno tajmingom na koji način se radovi izvode. Potpuno je logično da su radovi trebali da se odvijaju u noćnim satima, kada je saobraćaj na ulicama Sarajeva znatno slabiji i rjeđi, a ne tokom dana, posebno u jutarnjim satima, kada je potpuna "špica" na glavnoj saobraćajnici. 

Ova rekonstrukcija pruge, prema prvim procjenama i informacijama, trebala bi trajati 40 dana, a saobraćaj će se odvijati alternativnim putevima tokom izvođenja radova.

Osim radova na glavnoj saobraćajnici, trenutno se izvode i u Drinskoj ulici, što također usložnjava saobraćaj u Sarajevu. Na ovoj lokaciji jutros smo imali ogromne gužve.

U nastavku pogledajte kako izgleda izvođenje radova na spomenute dvije lokacije, te šta je maločas zabilježila kamera Source.ba portala.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.