17.7.2021. 10:52
3
"Svi će se iznenaditi ko je ubica, samo se porodica Mutap neće iznenaditi. Alisa nije naivna, onda dobro zna ko je ubio Dženana"
Alisa Mutap - Ramić, kao i svi ranije uhapšeni u predmetu "Dženan Memić", pušteni su na slobodu, uz određene mjere zabrana.

Ova odluka je šokirala porodicu Memić, koja se godinama bori da dokaže da je njihov sin ubijen, te da nije stradao u saobraćajnoj nesreći kako se to u početku pokušalo predstaviti javnosti.

Šok u porodici Memić, Arijana završila u Hitnoj

Za Source.ba portal danas je govorio Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, koji je rekao kako jeste šokiran ovom odlukom Suda, ali da neće stati.

"Poslije ovog oslobađanja, vidimo u kakvom nam je stanju pravosuđe. Borim se pet i po godina, taman kad krene, vidimo šta se može desiti. Očekujemo podizanje optužnice, to je najbitnije, ali ovo što je urađeno je novi skandal i novi kriminal u pravosuđu. Poslije 16 zaštićenih svjedoka i izjava, i ko je nosio novac i kome je šta naređivala Dalida Burzić, usude se da ih puste", kaže Muriz Memić na početku razgovora za Source.ba portal.

Pitali smo ga koliko ovakav potez sada znači da se stvari ponovo vraćaju na mrtvu tačku, te da se sve vraća na nulu.

"Ja im opet mogu reći da neću stati, ali ovo jeste bio udarac za mene i za moju porodicu. Kćerka Arijana mi je završila u Hitnoj. Ali, svjesni smo mi da će biti sve teže da što budemo išli dalje. Ovo je dokaz koliko su oni i dalje jaki i da ih ne treba potcijeniti, jer to su polupismeni ljudi, bez diploma, koji vode institucije. Oni su još veoma jaki, neće odustati, ali neću ni ja. Ja sam 19 puta pravio proteste, a sada moram napraviti veoma ozbiljne proteste", kaže Memić.

"Arijana je sada dobro, sinoć je već bila bolje. Veliki teret je i na njoj. Onda čujem političare kako blebeću, a oni su doveli ovu zemlju u ovakvo stanje. Kažu, stranci nametnuli ovaj zakon. Zakon je dobar, ali ga treba sprovoditi. Baš sam jučer slušao Dragana Mektića kako to kaže. Pa, sprovedite zakon! Ti si, Mektiću, hvalio Dalidu Burzić i evo vidimo šta je bilo", rekao je Muriz Memić.

Memić: Mutapi znaju ko je ubio Dženana!

Na posljednjem ročištu za produženje pritvora u slučaju "Dženan Memić", u Sudu BiH se obratila i optužena Alisa Ramić-Mutap.

"Ja pet godina trpim medijski linč. Govorili su da me treba silovati da sve kažem. Pisali su da sam ubica. Pratili su me. Moj život je stao a tada sam imala 19 godina. Osudili su me samo što sam ostala živa. Pristajem na sva vještačenja i međunarodna i poligraf samo da saznam šta se desilo. Imam ožiljak na donjoj strani leđa i rupu na glavi gdje nikada nije izrasla kosa. Jedino lijepo je što sam ostala trudna i ne znam ni kako iznosim trudnoću. Svima sam bila na raspolaganju da se sazna sve. Ja ne znam ništa pustite me zbog moje bebe", navela je tada Mutap - Ramić.

"Alisa je u ovoj fazi trebala biti prije pet godina, tada je trebala priznati ko je ubio Dženana i ko je nju udario u glavu. Ali, ne daju joj advokati da dovrši tu priču. Nije ona ovdje nevinašce, nije ona žrtva. Jeste i ona napadnuta, ali nije žrtva. Svi će se iznenaditi ko je ubica, samo se porodica Mutap neće iznenaditi. Alisa nije naivna, onda dobro zna ko je ubio Dženana. Vidjećete svi, mislim da sam dovoljno rekao. Oni i dalje sve negiraju, ali porodica Mutap dobro zna ko je to učinio. Jer, ne bi se oni ovoliko trudili da to zataškaju. Kakva god bude odluka Vrhovnog suda, idu novi protesti. Poručujem Mektiću, gospodine Mektiću, ovaj put nije do Gordane Tadić, nego je do Suda. Ona je uradila što je mogla, Sud je taj koji je zabrljao. Dok je ovakvih na vlasti, bili opozicija ili vlast, ovom narodu nema selameta, ovdje se moraju desiti radikalne promjene. ",
rekao je u razgovoru za naš portal Muriz Memić.

Novinar: Haris Ahbabović

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.