19.8.2021. 15:17
0
Kako je video prilog Source.ba portala potaknuo Općinu Centar da se uključi u rješavanje problema građana Koševskog Brda
Nekoliko građana Koševskog Brda (Općina Centar), požalilo nam se ovih dana na dugogodišnje probleme sa kojima se suočavaju.

Naime, već neko vrijeme oni imaju problem sa izljevom fekalija, koje teku odmah pored ulaza u haustor ulice Antuna Hangija 133, a također su nam se požalili na divlju deponiju tik uz zgradu, na kojoj se odlaže smeće i građevinski otpad.

Kažu nam da imaju problem i sa javnom rasvjetom, te da je u funkciji samo jedna jedina sijalica, kada je u pitanju rasvjeta.

Također, uporedo sa objavljivanjem ovog priloga, poslali smo službeni medijski upit načelniku Općine Centar, Srđanu Mandiću. U dopisu smo ga pitali sljedeće:

1) Da li ste upoznati sa problemima sa kojima se susreću stanovnici ove ulice? Ako jeste, zbog čega do sada niste reagovali i zbog čega se ništa konkretno nije napravilo kako bi se riješio spomenuti problem? Ukoliko niste, šta je ono što ćete poduzeti u narednom periodu?

2) Svakako, logično je da direktno Općina Centar nije odgovorna i zadužena za neke od navedenih stvari, ali je također jasno da je Općina Centar zadužena za omogućavanje boljeg života svih građana ove općine. Da li to znači da ćete se aktivno uključiti u rješavanje ovog problema?


Danas smo dobili odgovor iz Općine Centar, a cijeli odgovor vam prenosimo u nastavku:

"Po zaprimljenom zahtjevu sugrađana iz Ulice Antuna Hangija sekretar mjesne zajednice „Koševsko brdo“ je odmah proslijedio dopis sa zahtjevima građana Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje. Iako problemi koje su naveli naši sugrađani nisu u direktnoj nadležnosti Općine Centar, pomenuta služba je kontaktirala prvo KJKP „Vodovod i kanalizaciju“ koji su izašli na teren. Na osnovu njihovog uvida napravit će ponudu za sanaciju drenažne cijevi. Radove na rješavanju ovog problema će finansirati Općina Centar. 

Kada je riječ o rješavanju javne rasvjete, također nakon dopisa općinske službe, dogovoreno je da KJKP „Park“, u čijoj je nadležnosti održavanje javne rasvjete, riješi ovaj problem u okviru redovnog održavanja. 

Dodatna deratizacija je započela početkom ove sedmice i na spisku je također područje Koševskog brda. Također na tom lokalitetu se nalaze odložena zemlja tokom izgradnje Prve transverzale, kao i kabasti otpad koju su odložili neodgovorni pojedinci. Da bismo spriječili ovakve slučajeve molimo naše sugrađane da kada primijete nelegalno odlaganje otpada da to odmah prijave putem kontakt telefona Otvorene linije Općine Centar 033/216-006. 


Kada se radi o projektima i rješavanjima problema naših sugrađana koji su u nadležnosti Općine Centar odmah se to rješava, međutim kada su u pitanju projekti za koje su nadležni viši nivoi vlasti onda ti slučajevi zahtijevaju drugačiju proceduru za čiju realizaciju treba više vremena", stoji u odgovoru Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar Sarajevo.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.