7.10.2021. 16:39
0
Veliki broj samoubistava u Sarajevu: Ubilo se čak 38 muškaraca, ove godine najviše samoubistava u Novom Gradu
FOTO: Ilustracija
Jučer se dogodilo samoubistvo u krugu Opće bolnice u Sarajevu, a portal Raport ranije je objavio da se radi o uposleniku te ustanove, Hamdi Guhdiji.

Uposlenik Opće bolnice

Guhdija je radio na Ortopediji kao gipser. Kolektiv Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" oglasio se nakon što se jučer jedna osoba ubila u krugu ove medicinske ustanove.

Izrazili su žalost što su ostali bez vrijednog i dugogodišnjeg uposlenika.

"Uposlenici Opće bolnice duboko se susosjećaju u ovoj žalosti", naveli su iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Policiji u Sarajevu je jučer nešto poslije 13:00 sati prijavljeno da je muškarac smrtno stradao u krugu Opće bolnice.

Prema nepotvrđenim informacijama, radi se o uposleniku Opće bolnice, koji je, navodno, počinio samoubistvo skokom sa sedmog sprata bolnice.

Veliki broj samoubistava u Sarajevu

Podsjećanja radi, prema podacima MUP-a KS za 2020. godinu, na području Kantona Sarajevo registrovano je 41 samoubistvo (sedam više u odnosu na 2019. godinu), a koja su izvšena: vješanjem - 15 puta, skokom sa visine - 12 puta, upotrebom vatrenog oruţja - devet puta, upotrebom oštrog predmeta - dva puta, trovanjem, upotrebom sjekire i konzumiranjem narkotičkih sredstava - po jednom.

Prema spolu, izvršioci samoubistava su 38 muškaraca i tri žene. 

Muškarci su starosne dobi: preko 50 godina -23 lica, od 40 do 50 godina - sedam, od 30 do 40 godina - pet i od 25 do 30 godina - tri lica. Žene su starosne dobi: preko 50 godina - dva lica i od 30 do 40 godina - jedno lice.

Već 20 samoubistava u prvih pola godine

Kada su u pitanju dostupni podaci za ovu 2021. godinu, od mjeseca januara do mjeseca juna 2021. godine, na tlu KS se dogodilo 20 samoubistava, što je šest slučajeva više u odnosu za isti period prošle godine.

Samoubistva su izvršena na području općina: Novi Grad - šest, Centar - tri, Novo Sarajevo - tri, Stari Grad, Ilidža, Vogošća i Ilijaš - po dva samoubistva. 

Izvršioci su: 18 osoba muškog i dvije osobe ženskog spola, stoji u izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo.

(Haris Ahbabović)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.