20.7.2016. 20:01
0
Ovako možete preuzeti i instalirati popularnu igricu Pokemon Go
Igrica Pokemon Go je zaludila cijelu Planetu. Ipak, igra je zvanično dostupna samo u nekoliko zemalja i ako ste posjetili Google Play, primijetili ste da download za naš region još nije omogućen, prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Ipak je moguće zaigrati trenutno najpopularniju mobilnu igru. Evo kako da instalirate Android verziju jer je ona lakša za instaliranje od iOS verzije i provereno konstantno radi na kompatibilnim uređajima.

Prije nego što pređemo na tutorial provjerite da li vaš telefon ispunjava uslove:

- minimum Android 4.4 (KitKat) verzija operativnog sistema (igra ne radi na Intel procesorima)
- rezolucija ekrana HD 1280×720
- Wi-fi, 3G ili 4G Internet konekcija
- GPS i uključen Location services

Savjetujemo da napunite bateriju prije igranja jer je Pokemon GO poznat kao veliki potrošač, a ako planirate duže šetnje onda imajte power bank pri ruci.

Gdje preuzeti Pokemon GO?

Na sajtu APK Mirror se nalazi .apk instalacioni fajl za igru koji je oko 58MB. Posjetite ovaj link sa vašeg Android telefona ili tableta i pritisnite crveno Download APK dugme. Instalaciju igre možete naći i na drugim mjestima, ali mi preporučujemo pomenuti sajt jer oni provjere svaki fajl prije postavljanja tako da ne rizikujete da oštetite uređaj.

Instalacija Pokemon GO igre

Prije nego što instalirate igru na telefonu/tabletu morate da omogućite instaliranje aplikacija sa izvora koji nisu Play Store. U podešavanjima (settings) telefona nađite stavku Security, a u okviru nje ”Unknown sources”, označite tu opciju. Ovo možete vratiti na prethodno podešavanje poslije instalacije Pokemon GO.

Kada se igra preuzela dobit ćete notifikaciju. Prevucite od gornje ivice ekrana na dole da biste vidjeli sve notifikacije i pritisnite na onu sa obavještenjem o preuzetom fajlu. Potvrdite instalaciju i onda ćete moći da zaigrate Pokemon GO.

Pokemon Go
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.