1.8.2016. 14:55
0
Izraelskim vojnicima zabranjeno igrati Pokemon Go unutar baze
Izraelska vojska zabranila je vojnicima da igraju hit reality igricu Pokemon Go unutar izraelske vojne baze, a sve zbog sigurnosnih razloga, prenosi Anadolu Agency (AA).

U današnjem saopćenju vojske Izraela navodi se kako se igranje igrice zabranjuje jer interaktivna igra koristi kameru te GPS-a što bi u tom slučaju dovelo do "curenja infromacija" kao što je lokacija vojne baze te fotografije i druge stvari unutar nje.

Vojska je također zabrinuta da bi vojnici mogli koristiti i lažne aplikacije igrice što bi dovelo do razmjene podataka iz telefona vojnika. 

Sigurnosni spasilački servis Izraela Magen David Adom također je upozorio građane zbog igrice ističući kako se zbog nje mnogi građani javljaju zbog povreda. 

Japanska kompanija Nintendo početkom jula lansirala je interaktivnu igricu Pokemon Go koja igračima omogućava da pomoću kamere i GPS-a pronalaze, hvataju i bore se s Pokemonima koji "oživljavaju". Za sve to je neophodno hodanje do određenih lokacija.

Igricu su već zabranili u nekim zemljama dok u drugima igrači zadobijaju povrede uslijed igranja odnosno hvatanja Pokemona ne obazirući se na saobraćaj i opasnosti na ulicama i trgovima.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.