10.8.2016. 22:42
0
Pokemon Go već stigao do 100 miliona preuzimanja
Senzacija u oblasti mobilnog gejminga igra Pokemon Go, stigla je do nove prekretnice. Igra je već premašila 100 miliona preuzimanja na Androidu samo nešto više od mjesec dana otkako je objavljena.

Igra je stigla do 10 miliona preuzimanja oko nedjelju dana nakon pokretanja, a 50 miliona par nedjelja nakon objave igre.

Koliko je igra preuzeta na Apple-ovoj iOS platformi do sada nije poznato, ali analitičari poručuju da bi Pokemon Go mogao da generiše tri milijarde dolara prihoda samo za kompaniju iz Kupertina u narednih nekoliko godina.

Prema nekim ranijim procjenama, igra ima 21 milion aktivnih dnevnih korisnika samo u SAD, što je čini najvećom mobilnom igrom u istoriji zemlje.

Igra je nedavno objavljena u 15 novih zemalja širom Azije i Okeanije, a očekuje se dalja ekspanzija.

 
(Anesa Agović / CDM)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.