30.8.2016. 16:23
0
Izašla je nova retro igrica po ugledu na Netflixove hit serije Stranger Things
Netflixova serija Stranger Things ovog je ljeta postala poprilična senzacija. Serija, koja jako podsjeća na nekadašnje hitove Spielberga, Kubricka i Stephena Kinga, svojevrstan je hommage horor filmovima iz osamdesetih.

No njene tvorce, Matta i Rossa Duffera inspirirale su, kako su rekli, i video igrice poput Silent Hilla, The Last of Us i Dark Souls, pa su tako nedavno spomenuli kako im je palo na pamet da bi bilo zgodno između kraja prve i početka druge sezone napraviti video igru Stranger Things, piše Business Insider.

Njihovu ideju odlučio je realizirati tim iz nezavisnog studija za video igre pod nazivom Infamous Quests. Napravili su retro igricu u stilu video igara iz osamdesetih. U njoj se nalaze scene iz serije, možete je besplatno skinuti na njihovoj službenoj internet stranici.

Video igra je, zapravo, poprilično jednostavna. Započinjete je kao lik Jima Hoppera, lokalnog šerifa koji istražuje nestanak 12-godišnjeg dječaka Willa Byera. Likom upravljate pomoću strelica na tipkovnici, a mišem možete kliknuti na likove s kojima možete razgovarati, poput recimo policajaca i gospodina Clarka koji se nalaze na mjestu događaja.

U igri prvo razgovarate s policajcima kako biste doznali pokoju informaciju o nestanku Willa, a oni će vam spomenuti gospodina Clarka do kojeg morate otići. On je, inače, Willov profesor u seriji. Jednom kada se uputite prema njemu on će vas čekati pored kanalizacije. Nakon kratkog razgovora dat će vam komad tkanine za koju se pretpostavlja da je Willova.

Frustrirajuće je kratka
Igra je zabavna zbog same serije i jer je napravljena u retro stilu, ali je, zapravo, napravljen tek mali dio, tako da vrlo skoro dolazite do kraja, kada jedino možete opet krenuti ispočetka. Što ipak malo frustrira.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.