16.11.2018. 22:05
0
LoL: Worlds 2018 najgledaniji esport događaj svih vremena
Možda League of Legends više nije najpopularnija igra na Twitchu, jer je tu titulu marta ove godine preuzeo Fortnite, koju ova popularna BR igra i dalje suvereno drži.

Ipak, kada je esport u pitanju, League of Legends uspio je ove godine ne samo da ostane na vrhu, već i da obori jedan istorijski rekord. Ovogodišnji Worlds je postao najgledaniji esport događaj u istoriji, od kada je esporta i prenosa istog.

Naime, finale je u jednom trenutku gledalo 1.139.689, što je istorijski najveći broj ljudi koji je ikada u jednom trenutku gledao uživo prenos nekog esport događaja. Worlds je tako oborio rekord koji je početkom ove godine napravio CS:GO turnir, Boston Major.

Naravno, treba napomenuti da su ovo brojke vezane samo za Twitch, bez Youtube strima i, ono što je i važnije, bez kineskih striming sajtova, koje su vjerovatno ogromne, imajući u vidu da su upravo Kinezi ti koji su igrali u finalu i uzeli titulu, tako da je gledanost finala vjerovatno merljiva i u nekoliko miliona, ali to nećemo imati precizno kao što imamo brojke na Twitchu, prenose Nezavisne.

Sada ostaje samo pitanje – koji će sljedeći esport događaj da obori ovaj rekord?


(Amila Alijagić)

IgricaLol
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.