6.12.2020. 16:10
0
Sony koristio glasne ventilatore u jednim PS5 konzolama, a tihe u drugim
Izgleda da se Sony nije posvetio podjednako kreiranju svih konzola. Mane konzola nove generacije se otkrivaju kako sve više kupaca ima priliku da udomi jedno od ovih čuda tehnlogije.

Korisnici su prijavili interesantno otkriće. Neke konzole su jednostavno tiše od drugih iako se Sony hvalio, prije nego što je konzola izašla, tihom prirodom konzole.


Francuski novinari iz Les Numeriques tvrde da su otkirili nekoliko primijetnih razlika u načinu rada dva različita modela konzole. Novinari su prvo dobili verziju za pisanje recenzija nekoliko dana prije nego što je zvanično trebala da izađe konzola. Testeri su zaista bili impresionirani koliko je apart tih, ali kada su dobili drugu konzolu koja je zvanično puštena u prodaju (iako skoro niko ne može da dođe do nje) odmah su primijetili razliku. Radoznali vlasnici su uspjeli da rastave obje konzole i zaista su vidjeli da se ventilatori razlikuju.



Korisnici su počeli sa ozbiljnim testovima i zapazili da gustina i oblik lopatica na ventilatorima je drugačija. Sony je pokušao da koristi dva različita ventilatora da bi postigao isti cilj, međutim mjerač decibela je pokazao da je verzija koja je došla prije lansiranja definitivno tiša. Francuzi su testirali za svaki slučaj pet konzola i među njima su dobili takođe mešovite rezultate. Razlika nije velika da bi se previše uzbuđivali, ali postavlja se pitanje, da li postoje kompanije u gejmingu koje mogu da kreiraju proizvod koji su obećali?


(Nermana Crnčalo)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.